LGS tercih kılavuzu 2018 açıklandı! E-Okul ile LGS tercihleri nasıl yapılır? LGS tercih takvimi

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği LGS tercih klavuzu açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler meb.gov.tr adresine çevrilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden 2018 LGS tercih kılavuzu yayınlandı. Adaylar bugünden itibaren e okul giriş ile tercihlerini yapabilecekler. İşte LGS tercihlerine ilişkin detaylar...

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2018, 00:00 Güncelleme 02 Temmuz 2018, 16:46
LGS tercih kılavuzu 2018 açıklandı! E-Okul ile LGS tercihleri nasıl yapılır? LGS tercih takvimi

İÇİNDEKİLER



Bir milyonu aşkın öğrencinin heyecanla beklediği LGS tercih kılavuzu yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan duyuru ile öğrenciler e okul giriş sistemine akın etmeye başladılar. E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden LGS tercih kılavuzu ile bugünden itibaren öğrenciler tercih işlemlerini yapabilecekler. 'LGS tercihleri nasıl yapılır' sorusunun yanıtını araştırıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte e-Okul giriş sayfası ve LGS tercihleri kılavuzu!


2 Haziran'da sınava giren bir milyonu aşkın öğrencinin beklediği an geldi. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler meb.gov.tr adresine çevrilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden 2018 LGS tercih kılavuzu yayınlandı. Adaylar bugünden itibaren e okul giriş ile tercihlerini yapabilecekler. Bazı öğrenci ve veliler 'LGS tercihleri nasıl yapılır' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. İlk kez tercih yapacak olan kişiler bu başlık altından adım adım tüm ayrıntılara ulaşabilecekler. 2018 LYS tercih kılavuzu ve e okul giriş ekranı Takvim.com.tr'de!

LGS TERCİH KILAVUZU 2018 YAYINLANDI!

Milli Eğitim Bakanlığı, bir milyonu aşkın öğrenci ve velinin beklediği duyuruyu bugün yaptı. 2018 LGS tercih kılavuzunun yayınlanması ile birlikte e-okul.meb.gov.tr adresinde yoğunluk başladı.

E OKUL İLE LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

LGS tercihleri nasıl yapılır sorusunun yanıtı bugün en çok araştırılanlar arasında yer alarak trend listesinde de ilk sıraya tırmandı. Bu sorunun cevabını bu başlık altında sizler için derledik. İşte 2018 e okul ile LGS tercih işlemleri…

LGS TERCİH TAKVİMİ

MEB kılavuzunda geçen takvime göre, bakanlık şu tarihler arasında LGS tercih işlemlerini gerçekleştiriyor: 27 Haziran- 13 Temmuz 2018 tarihlerinde bakanlık "Özel Ortaöğretim Kurumlarının Kayıt İşlemleri ile Yetenek Sınavıyla öğrenci alan okulların iş ve işlemlerinin ve kayıtlarının tamamlanmasını gerçekleştiriyor. 2 Temmuz 2018 tarihinde ise "Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı" yayınlanırken, 2 Temmuz 2018 tarihi ile 13 Temmuz 2018 tarihleri arası"Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması" işlemlerini e-Okulüzerinden ve ortaokul müdürlükleri üzerinden başlatıyor.



LGS tercihleri-yerleştirme sonuçları ise 30 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşecek. Yerleştirmeden sonra 4 kez nakil işlemleri yapılacak. İlk nakil başvuruları 06-10 Ağustos 2018 tarihleri arası yapılırken, birinci nakil sonuçları 13 Ağustos 2018. İkinci nakil başvuruları 13 Ağustos-17 Ağustos arasında yapılıyor. İkinci nakil başvuru sonuçları, 19 Ağustos 2018 tarihinde yapılıyor. Üçüncü nakil başvuruları 27 Ağustos - 31 Ağustos 2018 tarihlerinde yapılıyor, 3 Eylül 2018 tarihinde sonuçlar açıklanıyor. Sonuncu (dördüncü) nakil başvuruları 3 Eylül - 6 Eylül arasında yapılıyor, sonuçlar 8 Eylül'de açıklanıyor.



LİSE TERCİH ADIMLARI;

Birinci adım yerel yerleştirme. Tercih için MEB'in internet sitesine girdiğinizde sistem size önce yerel yerleştirme butonunu açacak ve yerel yerleştirme için tercihlerinizi tamamlamadan sınavla öğrenci alan okullar için tercih işlemlerini başlatmayacak.
Yerel yerleştirme yaparken dikkat etmeniz gerekenler; Yerel yerleştirmede en çok 5 okul tercih edebilirsiniz. Aynı okul türünden en fazla üç okula yer verebilirsiniz.


Örneğin; en çok 3 Anadolu Lisesi ya da Meslek Lisesi veya Anadolu İmam Hatip Lisesi yazabilirsiniz. Diğer iki okul ayrı türde olabileceği gibi farklı okul türlerinden de olabilir.
Yerel yerleştirme tercih butonu açıldığında;
"Yeşil" renkteki okullar kendi kayıt bölgemiz,
"Mavi" renkteki okullar sizin kayıt bölgenize komşu bölgedeki okulları,
"Kırmızı" renkteki okullar diğer kayıt alanındaki okulları ifade edecektir
Yerleşme ihtimalinizin en yüksek olduğu okul "yeşil" renkle belirtilmiş okul olacaktır.
Yerel yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra merkezi yerleştirme tercih işlemlerine başlayabilirsiniz

LİSELERİN TABAN VE TAVAN PUANLARI

LGS'de tercih yapacak adaylar bir önceki yılın taban ve tavan puanlarını e-Okul sistemi üzerinden görebilecek. Ayrıca LGS tercih robotuna da e Okul'dan ulaşılabilir.

LGS YERLEŞTİRME NASIL OLACAK?

2017–2018 eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8'inci sınıfını tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda; yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir.