İnsan sağlığı için en önemli protein kaynağı sayılan yumurtayı nasıl yemeyi tercih ediyorsunuz? Kanserden kansızlığa kadar birçok sağlık sorununa iyi gelen yumurtanın en sağlıklı tüketim biçimini sizler için araştırdık. Çiğ mi yoksa pişmiş yumurta mı daha faydalı, okumadan geçmeyin.
ÇİĞ YUMURTA ZARARLI
Çiğ yumurtanın daha sağlıklı olduğu konusunda yanlış bir algının olduğundan bahseden uzmanlar, çiğ yumurtanın bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde çeşitli hastalıklara yol açtığı konusunda vatandaşları uyardı.
ÇİĞ YUMURTA TÜKETMENİN ZARARLARI NELER?
Uzmanlara göre çiğ yumurta tüketmenin iki önemli zararı var. Bunlardan birisi çiğ yumurtanın B7 vitamini alımını engellemesi. Diğer zararı ise salmonella mikrobu. Salmonella mikrobuna neden olduğu bilinen çiğ yumurta özellikle de bağışıklık sistemi zayıf kişileri tehdit ediyor.