Kiraz güç verir karpuzu abartmayın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Haziran 2018 Güncelleme 05 Haziran 2018, 00:37
Kiraz güç verir karpuzu abartmayın

İÇİNDEKİLER

Yaz meyveleri iştah kabartıyor. Ancak uzmanlar, mevsim meyvelerini tüketirken ölçülü davranılması gerektiğini söylüyor. Diyetisyen Sevgi Gökçen Erkün Eryılmaz; karpuz, şeftali, kiraz gibi meyvelerin kanserden koruduğunu belirtiyor. Pazar tezgahlarını süsleyen mevsim meyvelerinin faydalarını sıralıyor:
Yenidünya: Düşük kalorisi ile tok tutuyor. Sakinleştiriyor.
Erik: Lifli içeriği ile bağırsakları çalıştırıyor. Kabızlığı bitiriyor. Kötü kolesterolü düşürüyor. Tansiyonu dengeliyor.
Kayısı: Ciltteki yağlanmayı azaltıyor. Bağırsakları çalıştırıyor.
Şeftali: Lifli içeriği ile kolesterolü dengeliyor. Bağışıklığı kuvvetlendiriyor. Gözleri besliyor. Gut ve eklem rahatsızlıklarına şifa oluyor.
Kiraz: Tok tutuyor. İltihapları azaltıyor. Melatonin salgısını artırıp rahat bir uyku sağlıyor. Kolesterolü dengeliyor. C vitamini ile bağışıklığı güçlendiriyor.
Karpuz: Zengin lifli içeriği ile bağırsakları çalıştırıyor. Ancak glisemik indeksi fazla olduğundan kan şekerini hızlı yükseliyor. Bu nedenle ölçülü tüketmek gerekiyor. Kiraz, glisemik indeksi düşük olduğundan karpuza göre daha rahat tüketilebiliyor.