Paris’te düğün Kato’da balayı

Fransa’da yaşayan George ve Maria Yaramış Paris’te evlendi. Taze evli çift, balayı için ata toprağı Şırnak Beytüşşebap’a geldi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2018 Güncelleme 30 Mayıs 2018, 00:21
Paris’te düğün Kato’da balayı

İÇİNDEKİLER

Şırnak Beytüşşebap'da, Kato Dağı eteklerindeki Cevizağaç köyünde yaşayan Yaramış ailesi, bundan tam 30 yıl önce Fransa'ya göç etti. Ailenin oğlu George Yaramış (30) bir hafta önce akrabası Maria Yaramış (24) ile Paris'te evlendi.



Taze evli çift, balayını atalarının topraklarında yapmaya karar verdi. Güvenlik güçlerinin son dönemlerdeki operasyonuyla teröristlerden temizlenmesiyle huzurun hakim olduğu Cevizağaç köyüne gitti. Yaramış çiftini, akrabaları yöresel giysiler ve zılgıtlarla karşıladı. Köy meydanında yöreye özgü müzikler eşliğinde halaylar çekildi. 'Küçük Paris' olarak anılan Cevizağaç köyü, süslenerek Maria ve George için ikinci bir düğün yapıldı.



Damat George Yaramış, "Düğün yaptıktan sonra balayı için Türkiye'ye, köyüme gitmek istedim. Buna babam çok sevindi. Babamın çalışanlarımıza ve akrabalarımıza söylemesiyle hemen balayı hazırlıklarına başlandı. Nasıl anlatayım bilmiyorum, buralar çok güzel. Burası tam bir cennet" diye konuştu. Maria Yaramış ise "Eşim balayı için, 'Babalarımızın doğduğu köye gideceğiz' deyince, çok şaşırdım. Hemen kabul ettim" dedi.