PİDEYE DİKKAT
Çok lezzetli olsa da
Ramazan'da her akşam pide tüketmemek gerekiyor. Ayrıca kızartmalardan, mayalı, şerbetli tatlılardan uzak durmak gerekiyor. Kan şekerini hızla yükselten besinler yerine posa miktarı fazla olan besinler, sebze, meyve, kuru baklagiller, ceviz, fındık ve badem tercih etmek faydalı oluyor.
İNCİR, KAYISI
Gün boyu bağırsakların çalışmaması nedeniyle
Ramazan'da kabızlık sorunlarına sık rastlanıyor. Bu nedenle
iftarda çorba, yoğurt ve salatadan oluşan hafif ve lifli besinlerin tüketilmesi, ara vakitte ise kuru kayısı, incir veya erik yenmesi öneriliyor.
KOMPOSTO YİYİN...
Şerbetli ve hamurlu tatlılarla birlikte alınan kaloriler, kilolarını beraberinde getiriyor. Uzmanlar, her gün tatlı yenmemesi gerektiğini vurguluyor. Sağlıklı sıvı tüketimi için; en başta bol su, yeşil çay, rezene çayı,
maden suyu ve az şekerli komposto ve hoşaflar kurtarıcı oluyor.
SAHUR
1 bardak yarım yağlı süt, ıhlamur çayı
2 dilim tam tahıllı ekmek
1 kibrit kutusu yarım yağlı peynir
1 adet haşlanmış yumurta
Domates, salatalık, yeşillik
1 porsiyon meyve
iFTAR
1 bardak su ile orucunuzu açın.
1 kâse çorba
1 dilim tam tahıllı ekmek
1 kibrit kutusu yarım yağlı peynir
3 adet zeytin 1-2 saat sonra
3 köfte büyüklüğünde et
1 dilim tam tahıllı ekmek
4 kaşık sebze yemeği
2 kaşık yoğurt ya da 1 su bardağı ayran
Bol salata 1-2 saat sonra
1 bardak süt, rezene çayı
1 porsiyon meyve, doğal
maden suyu Not:1.5- 2 litre su içmeyi ihmal etmeyin.