Çorum'daki esrarengiz olayda heyecan yaratan gelişme: "Kızı bulduk!"

Çorum'da bulunan Ulu Mezarlık'a 1 haftada 5 kez gece saatlerinde gelerek 1982 yılında vefat eden Fatma Ç. isimli bir kadının mezarı başında konuşup ağlayan gizemli genç kız tüm Türkiye'de merak konusu oldu.

Giriş Tarihi 04 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 04 Mayıs 2018, 07:09
Çorum’daki esrarengiz olayda heyecan yaratan gelişme: Kızı bulduk!

İÇİNDEKİLER

Kentte farklı söylentiler ortaya atılırken, vatandaşlar gece Ulu mezarlığa akın etti.

Genç kızın kimliğinin tespit edilmesi için bölgeye kamera kurulurken, bu gece mezarlığa gelen yaklaşık 150 kişilik bir grup, mezarlığın korkuluklarından atlayıp içeriye girdi.

Polis ekiplerinin uyarılarına rağmen ellerinde sopa ve fenerlerle mezarlığa giren bazı kişiler dışarı çıkarken, birçok kişi ise gizemli kızı bulmadan çıkmayacaklarını belirttiler.

Tehlikeye aldırış etmeden demir korkulukların üstünden atlayan bazı vatandaşların ise "Kızı bulduk" diye bağırmaları üzerine hareketli dakikalar yaşandı.

Polis ekipleri mezarlık içerisinde gezinen kişileri dışarıya çıkarmak için çaba sarf ederken, bazı kişiler mezarlıkta gizemli kızı aramayı sürdürdü.

MEZARLIĞI BOŞALTALIM
Söylenti ile birlikte her geçen dakika mezarlık içerisinde artan insan kalabalığı nedeniyle mezarlık görevlileri de zor anlar yaşadı. Görevliler mezarlığa giren vatandaşları dışarı çıkarmak için, "Arkadaşlar lütfen mezarlığı boşaltalım. Herhangi bir sorun çıktığı zaman biz sorumluluk kabul etmeyiz" anonsları yapıldı.

Buna rağmen vatandaşların mezarlıktan çıkmayarak gizemli kızı görmek için birbiriyle yarıştı.

FIRSATA ÇEVİRDİLER
Olayı fırsata çevirenlerin de olduğu görüldü. Bazı esnafların insan yoğunluğunun bulunduğu Ulu Mezarlığın bulunduğu Hıdırlık Caddesi'ne gelerek çekirdek ve pamuk şeker sattığı görüldü.

Ayrıca olayı duyan bazı vatandaşlarında küçük çocuklarını alarak mezarlığa geldikleri ise dikkatlerden kaçmadı.