Mevsim geçişlerinin
yaşandığı şu
günlerde havalar
bir ısınmaya
bir soğumaya
başladı.
Vücut dengesiyle
oynayan bu
havalar, hastalıklara
davetiye
çıkardı. Kıştan
ilkbahara geçişlerde birçok insan,
halsizlik, yorgunluk, iştah ve uyku
problemlerinden yakındı.
Diyetisyen Cansu Kargu ise hem
vücut direncini artıracak hem de
bağışıklığı güçlendirecek
6 besini sizler için sıraladı. Kefir, kivi, kış sebzeleri, nar, balık ve kuruyemişlere yeşil ışık yaktı!
1 KEFİR: Yüksek probiyotik
zengini kefir, bağışıklık sistemini
güçlendirir.
Bağırsak hareketlerini
düzenler. Anti kanserojendir.
2 KİVİ: Yüksek
C vitamini içeriği
ile hastalıklardan
korur. Üstelik
kabızlık problemine de önemli
etki gösterir.
3 KIŞ SEBZELERİ: Son demlerini
yaşayan brokoli, karnabahar,
kereviz, Brüksel
lahanası, ıspanak, havuç, pancar,
turp tam bir şifa deposudur. Bağışıklığı
destekler. Kış bitmeden
sofranızda bu sebzelere yer açın.
4 NAR: Antioksidan özelliği
ile vücudu temizler. Yaşlanma
karşıtıdır.
5 BALIK: Haftada en az 2-3 kez
balık tüketmek mevsim geçişlerinde
hastalıklardan korur.
6 KURUYEMİŞLER: Ceviz,
stresi azaltır. Uyku halini
düzenler. Çiğ fındık, kalp
ve damar sağlığı açısından
oldukça faydalıdır.
YEŞİL ÇAY ÖDEMLERİ BİTİRİR...
Diyetisyen Cansu Kargu, ödemden kurtulmak için de ipuçları verdi. Bunun için şunları önerdi: "Tuzsuz beslenme şart. Baharatlı ürünler, paketli gıdalar azaltılmalı. Bol su içilmeli. Bol yeşillik, özellikle maydanoz. Kırmızı et yerine beyaz et ve kuru baklagillere ağırlık verilmesi tutulan ödemin azalmasında etkilidir. Günde 2 fincan yeşil çay tüketimi ödem atımını hızlandırır."