AV yasağının kalkmasıyla tezgahlar balık doldu.
Gebze Medical Park Hastanesi'nden Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, bol bol balık yenilmesini önererek; yararlarını şöyle sıraladı:
İçerdiği Omega-3 TİP- 2 diyabeti geciktiriyor.
Kötü huylu kolesterolü (LDL) düşürüp, iyi huylu kolesterolü (HDL) artırır.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Meme, prostat ve kolon kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı koruma sağlar.
Beyin, kalp, damarlar ve gözlerin gelişmesinde önemli rol oynar.
Düzenli balık tüketenlerin, beyin yaşlanması daha yavaş olur.
Yetersiz balık tüketenlerin ilerleyen yaşlarda Alzheimer ve demans gibi hastalıklara yakalanma riski yüksektir.
PİŞİRME YÖNTEMİNE DİKKAT!
Balık besin değerini
ızgara veya kömürde
pişirme ile kaybeder.
Bu sebeple balığı
kağıtta buğulama ya
da fırında pişirin. Balığın
zayıflamada da etkisinin
olmasını istiyorsanız sebzeler
ile beraber fırında
düşük ısıda uzun süre
pişirmelisiniz.