İncir sevindirir!

Cinsel isteği artıran incir, çiftlerin yüzünü güldürüyor. İncir çekirdeğinin yağı da saç dökülmesi ve gebelik çatlakları gibi sorunlara ilaç gibi etki ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2016 Güncelleme 12 Eylül 2016, 01:14
İncir sevindirir!

İÇİNDEKİLER

Besleyici özelliği ile dikkat çeken incir, cinsel isteği artırıp, iktidarsızlığa iyi geliyor. Çiftlere mutluluk getiren incirin yağı da pek çok hastalıkla mücadele ediyor. Uzmanlar bu mucizevi meyvenin yararlarını ve nasıl kullanılacağını şöyle anlatıyor...

SAÇ DÖKÜLMESİ:
İlk olarak incir çekirdeği yağını saç diplerinize sürün. Sonra sıcak bir suda ıslattığınız havluyu iyice sıkıp saçınıza sarın. Bir müddet beklettikten sonra saçlarınızı yıkayıp durulayın. Bu işlemi haftada 2-3 kez tekrarlayın.

GEBELİK ÇATLAKLARI:
Doğum sonrası oluşan çatlaklar birçok kadının ortak derdi. 3 ila 6 hafta içerisinde doğumdan kaynaklanan çatlaklardan kurtulabilirsiniz. Bunun için incir çekirdeği yağını çatlak bölgesine sürüp yedirmeniz yeterli.

FAZLA KİLO:
Zengin lif yapısı sayesinde yardımcı olan incir kilo vermeyi kolaylaştırır. Ayrıca yüksek tansiyona karşı da oldukça faydalıdır.

KIRIŞIKLIKLAR:
Boyun bölgesindeki kırışıklıklara karşı incir yağı sürebilirsiniz. Cildiniz canlanacaktır.

SİVİLCELER:
Çoğunlukla ergenlik dönemlerinde görülen sivilce can sıkar. Yalnızca sivilceler için değil siyah ve beyaz noktalar için de incir çekirdeği yağı kullanabilirsiniz. Günde 3 defa sivilceli bölgeye sürebilirsiniz.