Fasulye ıspanak sağlığımızı korusak

Sıcak yaz ayları çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getiriyor. Balık cildi gençleştiriyor. Yumurta uçukları gideriyor. Yoğurt saçları tamir ediyor. Ispanak ile fasulye kas ve eklem ağrılarını gideriyor

Aşırı sıcaklar birçok sağlık problemini de beraberinde getiriyor. Bu nedenle sıcaklıkların yüksek olduğu bugünlerde karşılaşılabilecek olası problemlere karşı önlemler alınması gerekiyor. Yaz aylarında artış gösteren problemleri ve korunmak için hangi besinlerin tüketilmesi gerektiğini açıklayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, "Yaz sıcakları sebebiyle yaşanan problemlere karşı besinlerin gücünden faydalanın" uyarısını yaparak şu tavsiyelerinde bulunuyor:
Kuru ve hasar görmüş ciltler: Özellikle ilerleyen yaşlarda cildin ve hücrelerin yaşlanması ile ciltte kurumalar ve döküntüler başlar. Güneş ışınları, tuzlu deniz suyu ya da klorlu havuz suları cildinizin daha kolay kurumasına yol açar. Güneş yanıkları ve böcek ısırıkları da cildinizin hasar görmesine neden olabilir. Bu gibi durumlar için cilt sağlığını koruyan, antioksidan ve C vitamini içerikleri zengin ahududu, yaban mersini ve çilek gibi yaz meyveleri özellikle cilt problemlerinizi aşmanıza yardımcı olur. Et, tavuk, balık, kuru baklagiller ve süt, peynir gibi protein ve A vitamini içeren besinleri tüketmeniz de cildimizin hasarlı dokusunun iyileşmesini hızlandırır. Su içmek de problemin giderilmesi için çok önemlidir.
Yıpranmış saçlar: Zaman içinde saçlar da gücünü kaybeder. Güneş ışınları da saçlarımızın yıpranmasını hızlandırır. Et, tavuk, balık, kuru baklagiller ve süt, peynir gibi protein içeren besinler saçın keratin yapısını güçlendirir. B5 vitamini (yoğurt ve avokado), B8 vitamini (ciğer ve yumurta), folik asit (tam tahıllar ve kuru baklagiller), kalsiyum (süt ve yoğurt) ve çinko (et ve balık) içeren besinler saç dökülmelerini azaltıp saçların yenilenmesini ve parlamasını sağlar.
UÇUK
Güneşe maruz kalmak uçuk çıkmasını tetikleyebilir. Bunun için güneş koruyucu krem kullanılmalı. B vitaminlerinden ve riboflavinden zengin olan tam tahıllı besinler ile et, balık, yumurta, kuru baklagiller ve kuruyemişler tüketmelisiniz.
MUZ AĞRILARI AZALTIR
Kas krampları: Her yaş grubunda görülebilen kas ve aklam ağrıları ve bunlarla eş değer olan kramlaplar aşırı yüklenme ve su kaybı nedeniyle oluşabilir. Yeterli su alamayan sistemimizin elektrolit dengesi bozulur ve kramplar başlar. Bu duruma maruz kalmamak için bol su içmeli, gerekirse doğal maden suyu tüketilmeli. Ayrıca potasyum içeriği yüksek; şeftali, erik, muz, üzüm, kavun, karpuz, kayısı, patates, fasulye, mantar ve ıspanak gibi besinleri tüketmek de faydalı olacaktır.
MANTAR ENFEKSİYONLARI YOĞURT VE KEFİRLE ÖNLEYİN
Yaz aylarında suya daha çok maruz kaldığımız için mantarların üremesine de ortam hazırlanmış olur. Mantarların yol açtığı enfeksiyonlar için şeker ve şekerli besin tüketiminin azaltılması hatta bir süre tüketilmemesi gerekiyor. Tatlı ve şeker ihtiyacını meyvelerden sağlamalıyız. Enfeksiyonu daha çabuk iyileştirebilmek için de probiyotik içeriği yüksek ayran, yoğurt, kefir gibi besinlerden de destek alınmaladır.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.