ZERDEÇAL VE KİRAZ DA FAYDALI
Eklem ağrılarınız varsa ya da romatizma hastasıysanız tam tahıllı gıdalar tüketmeye özen gösterin. Kepekli ekmek, yulaf ezmesi, kahverengi pirinç tercih edin. Bu besinler iltihaplanmayı azaltarak eklemleri sağlıklı tutmaya yardımcı olabilir.
Bazı balık türleri Omega-3 yağ asitleri adı verilen yağlar bakımından zengindir. Bu yağlar sabah tutukluğu ve eklem hassasiyetini hafifletir.
Lahana ailesi içindeki brokoli, güçlü sülfür içeren bir antioksidandır. Eklem iltihabını azaltır ve ağrının şiddetini düşürür.
Zerdeçalın eklemleri iltihaptan koruduğu yapılan çalışmalarla belirlnmiştir.
Kiraz antioksidan bakımından zengin olması yönü ile inflamasyonu azaltır.
ZERAVENT DEMLEYİN
Kas romatizması için zeravent kökü 1 bardak kaynar suya 2-4 gr konur. 10 dk bekletilir. Balla tatlandırılarak günde 2-3 bardak içilir.
ÇAYDA ŞİFA
Kiraz sapı: 20 tane kurutulmuş kiraz sapını bir bardak suda kaynatın ve limon sıkarak günde bir bardak için. Ağrılara ve şişliğe iyi gelecektir.
Karahindiba: 1 bardak kaynar suya 10 gr hindibağını kıyarak koyunuz.10 dakika bekletin ve günde 1-2 bardak içiniz.
Karabaş: Bu bitkiyi bir bardak suda 3-4 bardak kaynatın. Eklem ağrılarına iyi gelir. Adet getirici, idrar arttırıcı, müshil ve romatizma ağrılarını azaltıcı etkilerinden ötürü tedavi alanında kullanılmaktadır.