Doğru ritmi tuttur kalbini konuştur!
Kalp hastalıkları ritim bozukluğuna yol açarak önceden ses veriyor! Dakikada 60-100 kez atan kalbin de yorulduğunu söyleyen uzmanlar, ‘Aman dikkat!’ uyarısı yapıyor...

TANSİYON DA ETKİLİ
Kalp ritmi düzensizliğinde kalp olması gerekenden hızlı veya yavaş çalışabileceği gibi, hızı normal olmakla beraber atımı düzensiz olabilir. Kalp kasını yoran, kasın işlevini bozan, kalbi zayıflatan bu rahatsızlığa genel olarak koroner kalp hastalığı, patolojik kalp kapakları veya kalp yetersizliği sebep olur. Hipertansiyon ve doğumsal anomaliler de ritim düzensizliklerine neden olan diğer sebeplerdendir.
TEDAVİSİ MÜMKÜN!
Ritim bozukluklarının büyük kısmı günümüzde başarılı şekilde tedavi edilebiliyor. Bazı ritim problemleri ilaç tedavisi ile düzelebilirken, bazılarının tedavisinde ise yakma/dondurma olarak da bilinen "ablasyon" işlemi uygulanıyor. Ablasyon işleminde kateter denilen uzun ince aletler yardımıyla kasık yolundan kalbin içine ilerleniyor ve çarpıntı yapan odak bulunuyor. Bu odağa yine kateter yardımıyla radyo frekans enerjisi veriliyor ve doku 60-70 derecelere kadar ısıtılarak tahrip ediliyor. Böylece rahatsızlığa neden olan sorumlu odak ortadan kaldırılıyor.
BAŞARI ORANI YÜKSEK
Ablasyon yöntemi ile ritm bozuklarında yüzde 95 düzeyinde başarı sağlanıyor. Bu yöntem hastanın hastanede sadece 1 gece yatışını gerektiriyor. Ablasyon ile hastaların önemli bir kısmında bozulmuş olan kalp ritmi düzeliyor. Hasta 1 gün sonra normal yaşamına dönüyor.
İLAÇ GİBİ BESİNLER
BROKOLİ: Kalp hastalıklarını önler.
DOMATES: İçerdiği likopen (güçlü bir antioksidan) ile vücudu kalp hastalıklarına karşı korur.
ELMA: Kolesterolü yok eder, kabızlığı önler ve kalp sorunlarına karşı korur.
ENGİNAR: Kolesterolü düşürür, kandaki şeker miktarını ayarlar ve kalp hastalıklarını önler.
ISPANAK: Demir bakımından faydalı ve kalp hastalıklarında olumlu etkisi görülür.
KEKİK : Hazmı kolaylaştırır ve kalp çarpıntısını keser.
SALATALIK: Kalp hastalıklarında vücutta biriken suyun atılmasına yardımcı olur.
SOĞAN VE SARIMSAK: Soğan içerdiği kimyasal maddelerle kalbi güçlendirir. Sarımsak ise nefes darlığını giderir.
PORTAKAL: C vitamini, potasyum, protein, B ve E vitaminleri ile kalp hastalıkları riskini azaltır.
KİMLER BOZUKLUK YAŞIYOR OLABİLİR?






STRES DE ARİTMİ YARATABİLİYOR
Sigara-alkol, stres, egzersiz aritmiye neden olabilir. Ancak kalp ritim bozukluğunun en yaygın ve ciddi nedeni, koroner arter hastalığı, kalp kapak fonksiyon bozukluğu ve kalp yetmezliğidir.
SEBEPLERE DİKKAT!











