Karışık şifa!

Sağlıklı beslenmek için bazı gıdaları bir arada tüketmek gerekiyor. Diyetisyen Merve Savur Yılmaz, maksimum fayda sağlayabilmek için bir arada tüketilmesi gereken besinleri şöyle anlatıyor...
Yulaf ezmesi damar yollarını temizleyerek kalp krizi riskini azaltan kalp dostu bir besindir. Yulaf ezmesini C vitamininden zengin portakal suyu ile birlikte tüketmek vücudun kolesterol seviyesini dengeliyor ve damar tıkanıklığını engelliyor.
Ispanak, kara lahana, pazı gibi yeşil yapraklı sebzelerde demir minerali bulunuyor. C vitamininden zengin limon gibi besinlerle bu sebzeleri birlikte tüketmek vücuda enerji verirken bağışıklığı güçlendiriyor.
Domates gibi kırmızı renkli besinlerdeki karotenoidlerin vücut tarafından emilebilmesi için az miktarda yağla tüketilmesi gerekiyor. Domatesin bu özelliğini arttırmak için tekli doymamış yağdan zengin olan avokado güzel bir alternatiftir.
Elma, solunum problemleri ve kanser ile savaşırken hafızayı da güçlendirir. Elmada bulunan kuersetin, kateşin adı verilen ve kara üzümde bulunan başka bir flavonoid ile birleştiğinde kan pıhtılaşmalarını engeller, kalp sağlığını destekler.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.