Yoğurtla halsizliği unut!

Yorgunluk hissi sonbahar aylarında yaşam kalitesini düşürüyor. Uzmanlar, 'Bu sıkıntıya karşı fasulye, yoğurt ve su tüketin' diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2015 Güncelleme 12 Ekim 2015, 00:00
Yoğurtla halsizliği unut!

İÇİNDEKİLER

Ruhsal veya fiziksel yorgunluk ile karakterize düşük enerji hali olan halsizlik özellikle sonbahar aylarında sık sık ortaya çıkıyor. Uzmanlar, enerji verecek, halsizlikten kurtaracak şu besinleri öneriyor:

Fasulye: Protein kaslar için gereken enerjinin ana kaynağıdır. Yüksek protein içeren ve 'tirozin' bakımından zengin gıdalar norepinefrin ve dopamin üretimini arttırarak motivasyon ve uyanıklık sağlar. Protein kaynağı olarak tavuk eti, fasulye gibi besinleri tüketebilirsiniz.

Yoğurt: Sindirimi kolay olan yoğurt iyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra sindirimi kolaylaştıran iyi bakteriler olan probiyotik bakımından da zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirirken kronik yorgunluğa iyi gelebilir.

Kepekli tahıllar: Kompleks karbonhidratlar vücudun birincil enerji kaynağıdır. Yeterli miktarda enerji için nişastalı gıdalar, sebze ve meyve, kepekli tahıllar yiyebilirsiniz.

Su: Enerji ve kronik yorgunlukla savaşınızda en büyük yardımcınızdır. Sade suyun dışında kafein içermeyen bitki çayları, meyve suları da içebilirsiniz.

Et, balık: Demir eksikliğinde kandaki oksijen azalarak organlara oksijen akışı sekteye uğrar ve bunun sonucunda halsizlik görülür. Demir zengini et, balık ve yeşil yapraklı sebzeler ile bunu engelleyebilirsiniz.