Taze gıdanın şifreleri!

Bayat besinler, hastalıklara davetiye çıkartıyor. Bu noktada gıdaların "taze mi bayat mı" olduğunu anlamak için pratik bilgilere ihtiyaç duyuluyor. Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu ise püf noktalarını şöyle sıralıyor:
Patates: Kabuğu yeşile dönmüşse zehirlenmeye yol açabiliyor.
Taze fasulye: Alırken bir tane kırın ve 'çıt' sesini duymaya dikkat edin.
Karnabahar- Brokoli: Karnabahardaki kahverengi lekeler ve brokolinin sararmaya başlamış olması taze olmadığına işaret ediyor.
Balık: Karnına parmağınızı bastırın. Eski formuna dönmüyorsa bayattır.
Süt: Süt ve süt ürünleri 4 santigrat derecenin altında muhafaza edilmeli.
Dondurma: Hazır dondurmalarda paketin dışında buz tanecikleri varsa, bu dondurmanın daha önceden eridiğinin ve bakteriyel üremeye açık hale geldiğinin göstergesi.
Et: Parçalara bölünmüş halde satılan etler, fazla sulu ve kanlı, aşırı yumuşamış, ezilmiş, renk değiştirmişse bu tür ürünleri satın almayın.
Tavuk: Tavuk ürünleri çok kısa sürede bakteri ürettiğinden hastalıklara neden olabiliyor. Bu nedenle ürünü alırken göğsüne bastırdığımızda esnek olup eski şeklini almasına, sulu ve gevşek bir görüntüye sahip olmamasına dikkat edilmeli.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.