Aynaya bak zayıfla

Hızla yayılan ve tehlike saçan obezite yaşamı tehdit ediyor. Uzmanlar formu korumanın ve zayıflamanın yolunun şekersiz sakız çiğnemekten ve ayna karşısında yemek yemekten geçtiğini belirtiyor

Hastalıkları beraberinde getiren fazla kilolara karşı bazı basit önlemler almak yetebiliyor. Uzmanlar yapılan araştırmalarda ilginç sonuçlara varıldığını ancak zayıflamada etkili olan püf noktaların işe yaradığını bildiriyor. Hayatınızda alışkanlık hale getireceğiniz bu önemli püf noktalarının zayıflamada oldukça etkili olduğunu bildiren bilim adamları bunları şöyle aktarıyor...
1. SAKIZ ÇİĞNEYİN: Yakın zamanda yapılan bazı araştırmalara göre, tüm gün şekersiz çiklet çiğnemek metabolizma hızınızı yüzde 20 oranında artırıyor.
2. KARIŞTIRIN: Sevdiğiniz meyve suyunu maden suyuyla karıştırın. Bunu yaparken, normalde içtiğiniz meyve suyunun yarısını kullanacağınız için, aldığınız kaloriyi önemli miktarda azaltmış olursunuz.
3. SALATA MALZEMELERİNİ DOĞRAMAYIN, DİLİMLEYİN: Salatanız, sadece yeşilliklerden oluşmak zorunda değil. Havuç, kereviz, kabak ve diğer sebzeler de kullanılabilir. Ama bunları ince ince doğramak yerine, büyük parçalar halinde kesin. Hem yemesi daha uzun sürer, hem de daha çok çiğnersiniz. Bu da daha çabuk doymanızı ve ana yemekten daha az yemenizi sağlar.
4. YÜRÜYÜŞE ÇIKMADAN ÖNCE YEŞİL ÇAY İÇİN: Kafein yağ asitlerinin açığa çıkmasını sağlar. Böylece daha kolay yağ yakarsınız. Ayrıca yeşil çayda bulunan polifenoller (antioksidan bileşikler), kafeinle birleşerek yakılan kalori miktarını artırırlar. Ancak eğer yüksek tansiyonunuz varsa, bu öneriyi dikkate almayınız.
5. YEDİKLERİNİZİ YAZIN: Bu, neyi ne kadar yediğinizi bildiğiniz için, kendinizi kontrol etmenize yardımcı olur.
6. İÇTİNİZ Mİ BEYAZ İÇİN... Su gibi, sütün de doyurucu etkisi vardır. Üstelik kalsiyum açısından da zengindir ve tok tutar.
7. SPREY YAĞLARI TERCİH EDİN: Böylece normalde kullandığınızdan çok daha az yağ kullandığınızı fark edeceksiniz.
8. ÇORBANIZ KOYUSUNDAN OLSUN... İçinde büyük sebze parçaları olan çorba içen kişiler üzerinde yapılan araştırmada denekler, hem daha çabuk doyuluyor, hem de yüzde 20 daha az yemek yiyormuş.
9. BALIK YEMEYİ İHMAL ETMEYİN: Balık, son derece sağlıklı bir yağ tipi olan Omega-3 yağ asitlerini içerir. Omega-3 açısından zengin balıklar, tonbalığı, uskumru, somon ve morina balığıdır. Diyet yapan kişilere bakılacak olursa, her gün balık tüketenler, diyetlerinde balık olmayanlara oranla yüzde 20 daha fazla kilo kaybetmişler.
10. AYNASIZ YEMEK OLMAZ: Yemek yerken kendinize aynada bakmak, yüzde 22-32 daha az yemenizi sağlar.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.