Unutkanlığa bal gibi karışım

Yoğun iş temposu, yorgunluk ve bitkinlik durumlarında zihin yorgunluğuna bağlı unutkanlık yaşanabiliyor. Uzmanlar "Bu sıkıntıya karşı, çörek otu ile balı karıştırın sabahları tüketin" diyor

Bellek bozuklukları, kısa süreli unutkanlıklar yaşamınızı olumsuz etkiliyorsa çözümü doğal karışımlarda saklı. Doğal bitki çayları ile doğanın bize vermiş olduğu besinlerin, sıkıntıların üstesinden geldiğini ifade eden uzmanlar unutkanlığın artık daha sık yaşandığını aktarıyor.
Çağın yaygın rahatsızlığı unutkanlığa karşı şu karışımları tavsiye ediyor...
ÇÖREK OTU: Bir çorba kaşığı dövülmüş çörek otu ile iki çorba kaşığı süzme balı karıştırın. Kahvaltılarda tüketin.
SARI BALLIBABA: Bir su bardağı fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı sarı ballıbaba katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün.
Yudumlayarak tüketin.
ZENCEFİL: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı toz zencefil ekleyin.
Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Sabah kahvaltılarından yarım saat önce için.
BİBERİYE: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış biberiye katın. Kaynatılmasının ardından günde 3 öğün yarım çay fincanı için.
KAŞIK OTU: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış kaşık otu ilave edin. Günde 3 öğün birer çorba kaşığı tüketin.
ÜZERLİK TOHUMU: Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş bir çay kaşığı üzerlik tohumunu atın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzerek kahvaltılardan yarım saat önce tüketin.
balık yağı için
TARÇIN: İnce kıyılarak ya da havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir yemek kaşığı karabaş otu (çiçekleri), birer tatlı kaşığı tarçın, biberiye, karabiber, çörek otu, mesteki, sarısabır, günlük ve çam fıstığını iyice karıştırıp harman edin. Daha sonra bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı bitki harmanı atın. Demledikten sonra süzerek günde 3 öğün birer çay fincanı için.
BALIK YAĞI: Her sabah kahvaltısında bir çay kaşığı balık yağı için.
ASLANPENÇESİ: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı aslanpençesi atın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzerek sabah kahvaltılarından yarım saat sonra için.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.