Dil yarasına anason!

Ağız içinde, dil ucunda ya da kenarında çıkan yaralara karşı doğal karışımlardan yardım almak gerekiyor. Anason, süzme bal ve kuru üzümden yapılacak merhem bu yaraları iyileştiriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2015 Güncelleme 23 Şubat 2015, 00:07
Dil yarasına anason!

İÇİNDEKİLER

Kışınyaşanan soğuk algınlığı ile ya da çiğneme sonrasında dil ısırmalarından oluşan dil yaraları sıkıntı veriyor. Yaralar ağrıya sebep olurken beslenme düzenini de bozuyor. Dilin ucunda ya da kenarında görülen bu yaralara karşı uzmanlar şu karışımları tavsiye ediyor...

SARI YOĞURT OTU: Bir fincan kaynar suyun içine ince kıyılmış taze sarı yoğurt otu katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Süzerek için.

MERCİMEK: Bir litre suyun içine bir kahve fincanı kırmızı mercimek ve bir kahve fincanı hünnap ilave edin. Beraber kaynattıktan sonra bir kahve fincanı dut şurubu veya dut pekmezi ilavesiyle için.

ÇİĞ YUMURTAYI ÇALKALAYIN
HAVUÇ: Havucu yapraklarıyla birlikte kaynatıp süzün. Soğuduktan sonra gargara yapmak suretiyle kullanın. n GÜL SUYU: Birer tatlı kaşığı, gül suyu, kuru üzüm suyu, eritilmiş kitre suyu, yine eritilmiş kilermeni ve bir çay kaşığı baldıran suyunu ağız içinde gargara yapın. Ancak baldıran zehirli olduğu için yutulmamalıdır.

YUMURTA: Bir kase paça çorbası için. Daha sonra üzerine kaymak yiyin. Ardından bir adet çiğ yumurtayı ağızda çalkalayarak yutun.

SOĞAN: Kuru soğan ve kavunu ağız içinde iyice çiğneyerek yiyin.

SİRKE: Havanda dövülerek toz haline getirilmiş hardal tohumu ve mazıyı, sirke ile pişirin. Elde edilen karışım ile gargara yapmak yaralara iyi gelir.

KIZILCIK: Kızılcık meyvesinin şurubu yapıp ağızda gargara yapın.

ZEMBEREK: Bir litre suyun içine 2 çorba kaşığı zemberek otu ekleyin. Kaynatılmasının ardından süzüp gargara yapın.