Sorunu kökten çözün

Her sebzenin ayrı ayrı yararı var. Uzmanlar köklü besinlerin faydalarına değiniyor. Patates diyabete, soğan kalbe, şalgam ise ağrılara şifa...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Şubat 2015 Güncelleme 02 Şubat 2015, 00:00
Sorunu kökten çözün

İÇİNDEKİLER

aYumrulu bitkiler olarak adlandırılan neredeyse hepsi sebze sayılan köklü bitkiler insan sağlığına muhteşem fayda sağlıyor. Köklerini tükettiğiniz bu bitkiler sayesinde kansere engel olabilir, beyin kapasitemizi güçlendirebilir ve kalp damar hastalıklarına bitkisel çözüm yolları bulabilirsiniz diyen uzmanlar 8 faydalı köklü besinin faydalarını şöyle anlatıyor...

Patates:
Patates içerdiği yüksek nişastayla nam salmış bir besindir. Ayrıca şeker hastalığına iyi gelip susuzluğu gideriyor. Karaciğere de faydalı olan patatesin damar sertliğini önleyici ve ülseri önleyici etkileri de bulunuyor.

Yer elması:
Besin değeri açısından yer elmasının değeri patatese oldukça yakındır. Anne sütünü arttırıcı, kabızlığı giderici ve idrar söktürücü özellikleri de yer elmasını özel bir besin kaynağı yapıyor.

Turp:
C vitamini deposu olan turp vücudu güçlendiriyor. Dikkat toplayıcı, iştah açıcı, safra söktürücü ve mikropların üremesini engelleyici özelliklere de sahiptir.

Şalgam:
Eklem ağrıları, böbrek kumu ve taşı düşürülmesine iyi gelen şalgam aynı zamanda sivilce ve egzamaların tedavisinde de kullanılıyor. Şalgam aynı zamanda boğaz iltihaplarına iyi geliyor ve akciğeri temizliyor.

Sarımsak:
Sarımsak bakterilerin üremesini azaltırken, kansere karşı tedavide de oldukça etkili bir rol oynuyor. Antiseptik, tansiyon düşürücü, iştah açıcı, kan temizleyici gibi özelliklere de sahip olan sarımsak adeta mucizevi bir besin kaynağı. Kokusu yüzünden uzak durulsa da sıkça tüketmeye özen gösterin.

Pancar:
Pancar kansızlığı giderir ve karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar. İnsan sağlığı için büyük önem taşıyan pancar, sinirle ri yatıştırır, şeker hastalığı ve vereme karşı vücudu korur.

Soğan:
C vitamini deposu olan soğan, mikroplara karşı vücut direncini güçlendirir. Damar sertliği, grip, astım ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı da vücudu korur. Ayrıca soğan böbreklerde taş ve kumların düşmesinde de önemli rol oynar, cinsel gücü artırır ve zihin yorgunluğunu da giderir.

Havuç:
Havuç vitamin ve minarel açısından oldukça zengin bir sebze olup hastalıklara karşı da vücudun direncini artırıyor. Göz ve cilt hastalıklarını önlemesinin yanı sıra, havuç çocukların beslenmesinde de büyük rol oynuyor. Sağlığa sağlık katıyor.