HEMEN herkesin yakındığı mide ağrısının pek çok sebebi var. Altında yatan hastalıklar ve yapılacak tıbbi müdahale bir yana, stres halinde ortaya çıkan,
basit nedenlere bağlı olarak yaşanan mide ağrıları için uzmanların tavsiyelerine kulak verin:
Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış
bir çay kaşığı aslan dişi katıp demleyin. Daha sonra süzüp
günde 3 kere birer çay fincanı için.
Bir litre suya bir avuç kıyılmış
ceviz yaprağı koyup kaynatın. Günde üç kere yarımşar kahve fincanı için.
Raziyane otunu bir fincan kaynar suya koyup demleyin. Süzüp günde 3 kere birer çay fincanı tüketin.
Havanda dövülerek toz haline getirilmiş bir çay kaşığı
tarhun tohumu ile bir tatlı kaşığı süzme balı karıptırıp macun haline getirerek yiyin.
Bir çay kaşığı
çörek otunu havanda dövün. Bir tatlı kaşığı bal ile karıştırıp öyle tüketin.
Bir çay kaşığı
ısırgan otunu kıyıp, bir çay fincanı kaynar suda demleyin. Sonra süzerek günde 3 öğün birer çay fincanı için.
İnce kıyılmış
ayrık kökünü bir litre suya koyup kaynatın. Ardından süzerek 3 öğün bir çay fincanı için.
Bir litre suyun içine birer tatlı kaşığı
anason, kimyon, rezene ve bir tutam
maydanoz katıp kaynatın. Sonra süzerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birir çay fincanı tüketin.
İnce kıyılmış bir çay kaşığı
ebegümecini, bir çay fincanı soğuk suya katıp 12 saat bekletin. Sonra süzün.
Ilıtmak için kaynayan başka bir kabın içinde ılıyana kadar bekletin. Ardından günde 2 kez sabah akşam için.
TOZ KİMYON ŞİŞKİNLİĞE SON
MİDE ve bağırsaklarda ortaya çıkan
hafif sancılı şişkinliğe karşı uzmanlar şu tarifleri veriyor:
Bir çay kaşığı
toz kimyonu bir fincan kaynar suya koyun. Süzüp için.
Yarımşar çay kaşığı ince kıyılmış
dereotu ve toz kimyonu bir çay fincanı kaynar suda demlendirin. Süzerek için.
İnce kıyılmış birer çay kaşığı
zencefil ve havılacanı bir çay fincanı kaynar suya katıp demlendirin. Süzdükten sonra tüketin.
Bir litre suya bir avuç
at kestanesini koyup kaynatın. Süzdükten sonra için.
Bir çorba kaşığı
limon suyu ile bir çay kaşığı
lavanta yağını iyice karıştırıp için.
Bir avuç ince
kıyılmış enginar yaprağını bir litre suda kaynatın. Süzdükten sonra için.