Yorgunluğu pancarla yenin

Yorgunluk sorun olmaktan çıkıyor. Diyetisyen Nilay Keçeci, halsizlikten kurtulmak için kırmızı turp tüketilmesini öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ocak 2015 Güncelleme 26 Ocak 2015, 00:00
Yorgunluğu pancarla yenin

İÇİNDEKİLER

Yorgunluk hissi sorun olmaktan çıktı. Yoğun iş temposu, hayatın hızına yetişmek, hastalıklar, sinir, stres bütün enerjiyi bitiriyor. Bu durum yorgunluğa yol açıyor. Bunun için enerji veren ayrıca demir ve C vitamini açısından zengin besinlerin tüketilmesi gerekiyor. Uzman diyetisyen Nilay Keçeci, yorgunluktan dert yananlar için besin önerilerinde bulundu.

BAKLAGİL TÜKETİN
Keçeci, "Kırmızı pancar, turp, muz, kivi, kayısı, elma, üzüm, nar gibi meyveler ile maydanoz, lahana, kereviz, bezelye, havuç, patates, enginar, mantar, soğan, sarımsak gibi sebzeler ve ay çekirdeği, karaciğer, yeşil çay yorgunluğu giderir. Yeşil yapraklı sebzelerden özellikle ıspanak, yeşil sivri biber, roka ve tereden faydalanabilirler. Posa içeriği yüksek baklagiller tüketilebilir. Ara öğünde bir porsiyon meyve size enerji verebilir. Süt ve süt ürünleri de bu konuda etkili gıdalar arasındadır. Bir kase yoğurtla yenebilecek bir porsiyon meyve, çilekli süt ya da çilekli bir yoğurdu bir ara öğünde almamız yorgunlukla baş etmemize yardımcı olacaktır" dedi. Halsizlik sürecinde ise şerbetli tatlılardan ve yağda kızartmalardan uzak durulması gerektiğini söyleyen Keçeci sözlerine şu şekilde devam etti. "Kavurmalardan, katı yağ, kuyruk yağı ve iç yağlardan, hamur işleri ve poğaça böreklerden uzak