Ağrı kesici şahtere!

Çeşitli hastalıkların habercisi olan karın ağrısı dert olmaktan çıkıyor. Uzun süreli rahatsızlıklarda uzman doktora danışılmasında fayda olduğunu söyleyen uzmanlar, şahtere otunu öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ocak 2015 Güncelleme 26 Ocak 2015, 00:00
Ağrı kesici şahtere!

İÇİNDEKİLER

Gövdenin göğüs ve pelvis arasındaki bölgesinin ağrıması karın ağrısı olarak tanımlanıyor. Çok çeşitli hastalıklar veya rahatsızlıklar neden olarak gösteriliyor. Bu rahatsızlık, çok önemli ve hayati bir hastalığın ilk belirtisi olabiliyor. Kısa sürede geçmeyen ağrılar için uzman bir doktora danışılması gerekiyor. Uzmanlar, sindirimsizlik, ayakları üşütme, bağırsak bozukluğu gibi nedenlerle oluşan karın ağrılarını geçirmek için bitkisel kürleri öneriyor. İşte o şifalı kürler:
*
Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı şahtere katın. Demlendikten sonra süzün. Günde üç öğün bir çay fincanı için.
* Bir miktar tatlı badem içini havanda dövüp ezin. Süt ile karıştırıp için.
* Kaynar suyun içine bir çay kaşığı nane ve küçük limon kabuğu katın. Demlendikten sonra süzün. Üç öğün bir fincan için.
*Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı acı pelin katın. Soğuduktan sonra ağrılı durumlarda yudum yudum aç karnına tüketin.
* Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı tarçın katın. Demlendikten sonra süzün. Üç öğün için.
* Bir bardak soğuk suyun içine bir çay kaşığı benekli yılanyastığı katın. Sekiz saat bekleyin. Sonra süzün. Her öğünden önce ve sonra birer yudum olmak üzere günde altı yudum ve her seferinde bardak, sıcak suyun içinde ısıtılarak için.
* Bir çay fincan kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı anason katın. Demlendikten sonra süzün. Günde üç öğün bir fincan için.
* Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı sarı şebboy katın. Soğuduktan sonra ağrılı durumlarda günde üç çay kaşığı aralıklarla kullanın. Daha büyük ölçüde kullanılmamalıdır.
* Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı raziyane katın. Demlendikten sonra süzün. Günde üç öğün bir çay fincanı için.
* Bir litre suyun içine bir adet orta irilikte çam kozalağı katın. Kaynattıktan sonra süzün. Günde üç öğün bir fincan için.
* Bir litre üzüm sirkesinin içine, havanda iyice dövülmüş olan anasonu katın. Kaynattıktan sonra süzün. Elde edilen anason posasını alın. Üzerine yarım kahve fincanı yıkanmış ve dövülmüş bir çorba kaşığı şap ilave edin. Sonra iyice karıştırarak temiz bir tülbentin arasına koyup karın bölgesinin üzerine bağlayın.
*
Havanda dövülerek toz haline getirilmiş bir çay kaşığı çörek otu ile bir tatlı kaşığı süzme balı karıştırıp macun haline getirip yiyin.
* Kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katın. Demlendikten sonra süzün. Günde üç öğün bir çay fincanı için.
* Havana dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı tarhun tohumu ile bir tatlı kaşığı süzme balı karıştırın. Macun haline getirdikten sonra yiyin. t Bir adet iri baş soğanı mikser yardımıyla sıkın. Elde edilen suyu bir kahve fincanı suyun içine bir tatlı kaşığı katıp için.
* Karnın üzerine iki kat havlu koyup üzerine dikkatlice kızgın ütüyü gezdirin.