- Bir fincan kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı yabani karanfil çiçeği katın. Demlendikten sonra süzüp günde üç öğün birer çay fincanı için.
- Bir litre suyun içine iki avuç kızılcık meyvesi katın. Kaynadıktan aç karnına günde üç öğün için.
- Kanar suyun içine bir çay kaşığı benekli yılanyastığı katın ve sekiz saat beklentin. Sonra, süzüp her öğünden önce ve sonra birer yudum için.
- Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir kaşık toz halindeki üzerlik tohumu katın. Demlendikten sonra süzün. Sabah, akşam için.
- Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı anason katın. Demlendikten sonra süzüp günde üç öğün bir fincan için.
- Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış mine çiçeği katın. Kaynattıktan sonra günde üç öğün yarımşar kahve fincanı için.
- Bir litre suyun içine bir adet orta irilikte çam kozalağı katın. Kaynadıktan sonra üç öğün için.
- Bir çay fincanı suyun içine toz halindeki havlıcanı katın. Demlendikten sonra süzün. Sabah ve akşam bir çay fincanı için.
- Bir çay kaşığı çörek otu ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırın. Macun haline getirdikten sonra yiyin.
- Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ebegümeci katın. Demlenmesi için on iki saat bekleyin. Sonra, süzüp ılımaya bırakın. Ardından sabah ve akşam için.
- Toz halindeki tarhun tohumu ile bir tatlı kaşığı süzme balı karıştırın. Macun haline getirdikten sonra yiyin.
- Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ısırgan otu katın. Demlendikten sonra süzüp günde üç öğün için.
Cevizle rahatla
- Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış ceviz yaprağı katın. Kaynadıktan sonra süzüp günde üç öğün için.
- Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı şahtere katın. Demlendikten sonra süzüp günde üç öğün için.
- Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı raziyane katın. Demledikten sonra süzüp üç öğün için.