Titremelere anason

İleri yaşlarda sıklıkla görülen el ve ayak titremesi yaşam kaltiesini düşürüyor. Uzmanlar, bu rahatsızlıktan kurtulmak için misk otu tüketmeyi öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Aralık 2014 Güncelleme 26 Aralık 2014, 00:00
Titremelere anason

İÇİNDEKİLER

El ve ayakların istem dışı ince titremesine "Tremor" adı veriliyor.
Histeri, ya da alkolizm hastalığın nedenleri arasında bulunuyor. Bazı vakalarda ise kişi, bir şeyi almak için uzandığında da görülebiliyor. Bazen de yalnız dinlenme halinde görülüp, hareketle kayboluyor.
Parkinson hastalığından oluşan titreme ise çok ayrı bir vaka olarak inceleniyor. Uzmanlar, bu hastalıktan kurtulmanın mümkün olduğunu belirtiyor. Titreme rahatsızlığı bulunan kişilerin bu durumdan kurtulmaları için bitkisel kürleri öneriyor. İşte titreme derdine son veren mucizevi bitkiler:

*
Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı misk otu katın.
Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Sonra süzüp sabah ve akşam için.

* Bir litre suyun içine birer silme yemek kaşığı hünnap, kişniş ve havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan yine birer silme yemek kaşığı armut tohumu, hindiba tohumu ve bir tatlı kaşığı anason katın. Suyu iyice kaynatın. Ardından gün içinde aralıklarla tüketin.

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı merzengüş çiçeği katın. Demlenmesi için kısa süre bekleyin. Sonra süzüp sabah ve akşam için.

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ince kıyılmış menekşe kökü katın.
Demlenmesi için kısa süre bekleyin. Daha sonra süzüp yarım çay kaşığı sirke ilavesiyle sabah ve akşam için.

* Bir fincan kaynar suyun içine bir çay kaşığı kekik katın.
Demlenmesi için kısa süre bekleyin.
Daha sonra süzüp sabah ve akşam için.
Bir çay fincanı kaynar suyun içine yarım çay kaşığı oğul otu katın. Demlenmesi için kısa süre bekleyin. Sonra süzün. Sabah ve akşam için.

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı turunç çiçeği katın.
Demlenmesinin ardından süzün. Sabah ve akşam için.

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ince kıyılmış hatmi kökü katın.
Demlenmesi için kısa süre bekleyin. Sonra süzüp pekmez veya bal ilavesiyle günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere için.

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ince kıyılmış mersin yaprağı katın.
Demlenmesi için kısa süre bekleyin. Daha sonra günde 2 kez sabah ve akşam için.

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı karabaş otu katılıp demlenmesinin ardından süzülüp pekmez veya süzme bal ilavesiyle günde 2 kez sabah ve akşam içilir.