Ağrısavar patlıcan

Sofraların baş tacı patlıcan, ağrı kesici özelliğiyle de öne çıkıyor. Lapa halinde ağrılı yere konulan patlıcan ilaç gibi etki ediyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Aralık 2014 Güncelleme 25 Aralık 2014, 00:00
Ağrısavar patlıcan

İÇİNDEKİLER

Günümüzde eklem ağrısı çekmeyen yoktur... Ancak bu ağrılarla mücadelede hemen ilaca sarılmamak gerekiyor. Eklemlerin oynar yerlerinde özellikle en fazla hastalanılabilen diz, kalça, ayak bileği ve dirsek eklemleri olduğunu söyleyen uzmanlar, üşütme ve cereyanda kalmadan dolayı oluşan ağrılarla doğal mücadele yöntemlerini anlatıyor. İşte uzmanların ağrı kesici mucize önerileri önerileri:
LAHANA: Bir adet geniş lahana yaprağı az miktarda su ile kaynatın. Bu suyun içine tülbenti batırın. Islattığınız tülbenti ağrıyan eklem bölgenize sarın.
ISIRGAN: Bir fincan kaynar suyun içine bir çay kaşığı ısırgan otu katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra sabahları kahvaltıdan ve akşam yemeklerinden yarım saat önce için.
SİRKE: Bir cezvenin içine bir miktar sirke ısıtın. Daha sonra ısıttığınız sirkeye bir tülbenti batırıp, eklem bölgesine sarın. Ağrının hafiflediğini göreceksiniz.
TURUNÇ: Bir miktar turuncu mikserle ezin. Suyunu çıkardıktan sonra bir tülbentin üzerine posasıyla birlikte serin. Ağrılı eklem bölgesine bu posayı sarın.
TURP: Mikserle ezilerek suyu çıkartılan turbu bir tülbentin üzerine posasıyla birlikte sarın. Ağrılı ekleme bağladığınız turp posası rahatlamanızı sağlayacaktır.
DEREOTU: Yarım litre suyun içine bir çay fincanı zeytinyağı, ince kıyılmış bir çay fincanı dereotunu ilava edin. Su buharlaşana kadar kaynattıktan sonra ağrılı eklemin üzerine özenle sürerek sarın. Zeytinyağı beden sağlığınızdan sonra ağrılarınıza da ilaç gibi gelecek.
KEKİK: Bir cezvenin içine bir çorba kaşığı kekik atın. İyice kaynatın. Suyu buharlaşıp lapa haline geldikten sonra bir çorba kaşığı süzme bal karıştırılıp bir tülbentle serilip ağrılı eklem sarılır.
EĞRELTİ OTU: Bir miktar eğrelti otunu iyice yıkayıp temizleyin. Daha sonra ince ince doğrayıp bir şişenin boğazına kadar doldurun. Üzerine ağzına kadar üzüm şırası ekleyin. Ağzını sıkıca kapattıktan sonra şişeyi iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletin. Ağrı başladığı sırada gerektiğinde şişeyi çalkalayıp, ağrılı eklem yerlerini ovun. Bu mucize karışımın ağrılarınıza şifa olduğunu göreceksiniz.