* 1 su bardağı roka 5 kaloridir. Rokadaki lif sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar ve tokluk hissini arttırır. Kolesterolü azaltmaya ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olur bu sayede kalp hastalığına yakalanma riskini azaltır.
* Roka beta karoten formunda A vitamini içerir. Retina fonksiyonlarının düzenli çalışmasını sağlayarak göz sağlığını destekler, bağışıklık sistemine destek olur.
KARACİĞER HASARINI ÖNLER
* Roka, glukozinatlar adlı bileşiklerden zengindir. Çalışmalar bu bileşiklerin akciğer, kolorektal, meme, prostat ve pankreatik kanserlerin oluşum riskini azalttığı yönündedir.
* Roka yüksek seviyede klorofil içerir. Bu sayede aflatoksinlerin DNA ve karaciğer hasarına yol açmalarını önler. Çiğ tüketmek gerekir.
* K vitamini içeren roka kemik ve dişlere kalsiyum emilimini sağlamak için önemlidir.
* K vitamini kalp hastalığını önlemede de rol oynar.
* Roka tüketimi iltihabı azaltmaya yardımcıdır.
* Folat içeriği ile roka tüketimi beyin yaşlanmasını ve bilişsel gerilemeyi önler.