Portakal gutu azdırıyor

Sağlıklı bildiğimiz pek çok gıda, bazı hastalıklarda ters etki yaratıyor. İstanbul Florence Nightingale Hastanesi, Sağlıklı Yaşam Merkezi Direktörü Dr. Özgür Şamilgil, çoğunlukla ayak başparmağında beliren gut hastalığında meyve sularına dikkat çekerek, şu uyarılarda bulunuyor:
Fazla protein (et, süt ürünleri, deniz mahsulleri, bakliyat, mantar) tüketimini kısıtlayın.
Koyu yeşil yapraklı, taze ve mümkünse çiğ sebze tüketin.
Her gün 1 bardak şekerli meşrubat (kolalı içecekler, gazoz, meyve suyu) içenlerin ayda 1 bardak içenlere göre gut riski yüzde 74 artar. Günde 1 bardak portakal suyu içenlerde gut riski yüzde 41, 2 bardak portakal suyu içenlerde ise gut riski yüzde 142 yükseliyor.
Hastalıktan yakınanlar şekerli gıdalar yemesin.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.