Gençlik iksiri karpuz

Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvesi karpuzun gençlik aşıladığı ortaya çıktı. Kanı temizleyip hücreleri yenileyen bu lezzetli meyve, aynı zamanda cildi de gençleştiriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2014 Güncelleme 29 Ağustos 2014, 01:43
Gençlik iksiri karpuz

İÇİNDEKİLER

Herkes bir gün yaşlanır. Ancak yaşlanmayı geciktirmek mümkün. Yaşın getirdiği çizgilerden kurtulmanın, gençleşmenin doğal yolları var. Yaz mevsiminde bolca tükettiğimiz karpuz, 'gençlik iksiri' gibi görev yapıyor. Pek çok kişi, karpuzu bu özelliğini bilmeden tüketiyor. Sağlıklı görünmek, taze bir cilde sahip olmak için düzenli olarak karpuz yenilmesi tavsiye ediliyor. Kanı temizleyip hücreleri yenileyen karpuz, aynı zamanda cildi de gençleştiriyor.

KANSERE KARŞI KORUYOR
İçeriğindeki yüksek mineraller ile yaşlanmayı geciktirip hücreleri yenileyen karpuzun faydası bununla da bitmiyor. Cilde ferahlatıcı etki yapan karpuz, zayıflamaya da yardımcı oluyor. Uzmanlar, karpuzun kansere karşı da koruyucu etki yaptığını ifade ediyor. İşte gençlik iksiri mucize meyve karpuzun faydalarından bazıları:

Çekirdeği de şifa

Antioksidan özelliği var. Bu özelliği cilde önemli fayda getiriyor. Karpuzun suyu, cildi rahatlatırken, aynı zamanda gevşeme de sağlıyor. Suyunu cildinize uyguladığınız zaman, cilt renginizde açılma oluşuyor. Karpuz suyunda yeni hücreleri uyarıcı bir özellik bulunuyor. Bu sayede karpuz, yaşlanmayı geciktiriyor. Bol su içerdiği için kanı temizliyor. Karpuzun çekirdeğinde Cucurbocitrin isimli çok önemli bir madde bulunuyor. Bu madde sayesinde karpuz, kan basıncını düşürüyor ve böbreğin görevini eksiksiz olarak yapmasını sağlıyor. Yüksek miktarda lif içeriyor. İdrar söktürücü olarak etkili. Karpuzun içindeki likopen, kalbin enfarktüs riskine karşı korunması sağlıyor. Kansere karşı korur. Böbreklerdeki üre ve ürat tuzlarını temizler.