Mahmude ateş düşürür

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2014 Güncelleme 30 Temmuz 2014, 00:54
Mahmude ateş düşürür

İÇİNDEKİLER

Mahmudenin kökleri toz haline getirilip 1-2 gram kadar yutulursa kalınbağırsağa etki eder ve kabızlığı giderir. Mideye kuvvet verir. Frengide faydalıdır. Akrep sokmasına iyi gelir. Adet sancılarını azaltır. Ateş düşürücü etkilere sahiptir. Hafif derecede zehirli bileşikler içerdiği için fazla kullanılmamalıdır.

SİNDİRİME YARDIMCI KÖRİ

KÖRİ Asya'da binlerce yıldır yemeklere sos olarak katılır. Özellikle tavuk ve et yemeklerinin vazgeçilmez sosudur. Doyurucudur. Sindirime yardımcı olur. Köri çayla birlikte tüketilirse kilo vermeye yardımcı olur. Çok fazla köri tüketen kişilerin kansere yakalanma oranını düşüktür. Çünkü körinin içinde yer alan maddenin kanserin ilerlemesini durdurucu özelliği vardır.

DEPRESYONA OĞUL OTU

OĞUL otunun yaprakları kurutulduktan sonra kaynamış suda demlenerek çayı içilebilir. Stresi azaltmakta etkili olan oğul otu migren, baş ağrısı, kulak çınlaması, baş dönmesi, uykusuzluk, sara (epilepsi) ve sinir krizlerinde faydalıdır. İnsanı ferahlatarak depresyon, melankoli, huzursuzluk ve iç sıkıntısını giderir.

YARA BANDI KANARYA OTU

KANARYA otunun toprak üstü kısımları kurutulduktan sonra suda kaynatılarak ilaç olarak kullanılır. İdrar söktürücü ve terleticidir. Bağırsak kurtlarını düşürür. Kanamayı durdurucu etkileri ile yaraların iyileşmesini hızlandırır. Adet zamanında görülen kanamayı da kolaylaştırır. Kökleri zehirlidir.

KIZILCIK DİRENCİ ARTIRIR

KIZILCIK vücut direncini artırır. Bağırsak yaralarına iyi gelir. Gazı önler. Ağız yaralarını giderir. Yaprağı ezilip yaraya sürülürse iyileşmesine yardımcı olur. Ağacının kabukları kaynatılarak etkili bir ateş düşürücü elde edilir. Ayrıca, kabukları toz haline getirilip yaraların üzerine mikrop öldürücü olarak serpilebilir.

KARACİĞERE BARUT KABUĞU

BARUT ağacının dallarının kabukları 1 yıl bekletildikten sonra toz haline getirilerek çayı yapılır. Yaralara pansuman olarakta kullanılır. Spazm çözücüdür. Sarılık, siroz gibi karaciğer hastalıklarında faydalıdır. Dolaşım bozukluğu, gut, hemoroid şikayetlerine karşı da etkilidir.

DALAK İÇİN KOYUN OTU

KOYUN otunun toprak üstü kısımları suda kaynatılarak çayı hazırlanır. Fıtık şikayetlerini gidermeye yardımcı olur. Kasık şişmelerini indirir. Romatizma, karaciğer ve dalak hastalıklarına iyi gelir. Böbrek ve mesane rahatsızlıklarını giderir. İdrar söktürür. Hazımsızlığa iyi gelir. Vücudu rahatlatır. Bademciklerdeki şişmelerine iyi gelir.