KIRMIZI MEYVELER
Ateşli kırmızı diye tabir edilen kırmızı meyveler, birçok kalp ve damar hastalıklarında tedavi edici rol oynuyor. Kanser riskini azaltıyor, idrar yollarının sağlıklı çalışmasını sağlıyor ve hafızayı geliştirici etkisi bulunuyor.
TURUNCU MEYVELER
Hem kırmızı hem de turuncu meyve-sebzelerde bulunan 'Beta karoten' maddesi, kalp-damar hastalıkları ve kanser riskini azaltıyor, gözleri ise güçlendiriyor.
YEŞİL MEYVELER
Yeşil meyve ve sebzeler de kanser ve kalp hastalıkları riskini azaltıyor. Doğum sırasında meydana gelebilecek olan kusurları engelliyor. Kırmızı kan hücreleriyle kemik ve dişlerin güçlü olmasına da yardımcı oluyor. Ayrıca birçok meyvede bulunan K vitamini, demir, magnezyum ve kalsiyum, kemiklerin ve dişlerin güçlü ve sağlıklı olmasını sağlıyor.
KOYU MEYVELER
Mavi, mor ve siyah kategorisinde bulunan sebze-meyveler yaşlanmayı geciktiriyor. Yabanmersini ve kızılcıkta bulunan antioksidanlar mesane enfeksiyonlarından, ülser ve diş eti hastalıklarına kadar korunma sağlıyor. Ayrıca bunlarda bulunan ve yoğunlaşmış tanenler olarak bilinen maddeler istenmeyen bakterilerin hücrelere ve organlara yapışmasını engelliyor.
BEYAZ BESİNLER
Yoğurdun suyuna sarı ve yeşilimsi rengi veren 'Riboflavin' isimli vitamin yoğurt suyunda bol miktarda bulunuyor. B2 vitamini eksikliği, göz ve ağız kenarlarında çatlamalar ve yaralara neden oluyor. Yoğurt suyunda da bulunan B2 vitamini, vücuttaki protein, karbonhidrat ve yağlarla etkileşim içine girerek, onların kullanılmasını kolaylaştırıyor.
SARI BESİNLER
ABD'de yapılan bir araştırma, yumurta sarısındaki lutein ve zeaksantinin gözlerde ortaya çıkan yaşla ilgili dejenerasyon ve katarakta karşı koruyucu etki gösterdiğini ortaya koyuyor.