Tatlı bayramlar

Ramazan boyunca kilosunu koruyanları bayramda 'tatlı' tehlike bekliyor. Formda kalmak isteyenlerin çikolata ve şekere dikkatli yaklaşması gerekiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2014 Güncelleme 27 Temmuz 2014, 00:33
Tatlı bayramlar

İÇİNDEKİLER

Yarın Ramazan Bayramı... Bayramlar tatlı, çikolata, hamur işleri gibi gıdaların fazlaca tüketildiği günler arasında yer alıyor. Bugünlerde ister istemez herkes ölçüyü biraz kaçırabiliyor. Yaz tatiliyle birleştirilen bayramlar ise, yanlış beslenmeden dolayı kilo artışına sebep olabiliyor. Uz. Dyt. Şefika Aydın Selçuk bayramı sağlıklı ve formda geçirmenin sırlarını veriyor:

AÇIK ÇAY TERCİH EDİN
Tatlı tercihini sütlü tatlıdan yana kullanın. Eğer sütlü tatlı yoksa 2 dilim baklava ölçüsünü aşmayın. Tatlı yerken yanında açık çay, kahve, su gibi sıvı almaya özen gösterilmelidir. Bu daha tatlıyı yavaş yavaş tüketmeyi daha az yiyebilmeyi sağlayacaktır. 15.00 EN UYGUN SAAT Mümkün olduğunca şerbetli tatlılardan kaçınmak gerekir. Ortaya aldığınız farklı tatlı tabağını paylaşarak ve tadına bakacak şekilde 1-2 seferlik küçük lokmalar almanız daha doğru olacaktır. Tatlı yemek için en uygun saat dilimi ise öğleden sonra 15.00-17.00 arasıdır.

Tatildekiler dikkat edin

TATİLDE de 3 ana öğün düzenini bozmayın. Akşam öğünlerinde karbonhidratları sınırlandırmanın kilo kontrolünde oldukça önemi vardır. Öğle ve akşam öğünlerinde fırın/ızgara veya buğulama şeklinde pişmiş proteinli besinler daha uzun süre tok kalmamızı sağlayacaktır.

Ayranlı maden SUYU İÇİN

SICAKLARDA ayranlı maden suyu sıvı alımına katkı sağlar. Çünkü maden suyundaki mineraller, ayran ile birleşince vücuda daha yararlı hale gelir. Ayrıca kabızlık, bayram ve tatil gibi dönemlerde çoğunlukla yaşanan şikayetlerdendir. Her öğünde 1 kaşık yağ eklenmiş salata tüketmek, su tüketimini 2 litrenin altına düşürmemek ve öğün düzenini sağlamakla kabızlığın üstesinden gelebilirsiniz.