Taş düşmanı fasulye

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Temmuz 2014 Güncelleme 20 Temmuz 2014, 00:19
Taş düşmanı fasulye

İÇİNDEKİLER

Ağrıları doğum sancısıyla bir tutulan böbrek taşları uzun saatler kalınan açlığa ve susuzluğa bağlı olarak artabiliyor. Pek çok kişinin ortak derdi böbrek taşlarının oluşmasını yediğiniz doğru gıdalarla önleyebilirsiniz diyen Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, böbrek taşlarıyla ilgili şu bilgileri aktarıyor: Gün içerisinde 5 kez alınacak olan meyve ve sebze yemek böbrek taşlarını önlemede etkilidir. Potasyum bakımından zengin olan kuru kayısı, muz, beyaz patates, portakal suyu, lima fasulyesi böbrek taşlarının bir numaralı düşmanlarıdır. Böbrek taşları genellikle kalsiyumdan oluşur. İltihaplanmalara ve hasarlara yol açan tıkanıklıklar oluştururlar. Erkeklerin yüzde 10'unda kadınların yüzde 3'ünde böbrek taşları görülür. Böbrek oluşumuna karşı yoğurt, portakal suyu ile süt badem, balık tüketilmelidir.

BOL BOL SEBZE YİYİN
Günde mutlaka 2 litre su içmeyi ihmal etmeyin. Fazla miktarda et ve diğer hayvansal proteinler böbrek taşı riskini artırabilir. Bu nedenle sebze ağırlıklı bir beslenme düzeni önemlidir. Koyu yeşil yapraklı sebzelerde bulunan magnezyum böbrek taşını önlemede etkilidir.