Tarçınlı süt+kuru hurma
Zencefilli yulaflı ev kurabiyesi+süt
Probiyotik yoğurt+içine keten tohumu, tarçın, buğday ruşeymi ve ceviz
Zencefil ve taze naneli limonata+15 fındık, badem n Tarçınlı meyve kompostosu ve yarım çay bardağı beyaz leblebi
Yoğurt+taze meyve+fındık/badem karışımı derin dondurucuda bekletilerek dondurma kıvamında tercih edilebilir.
YAZ meyvelerinin oldukça çeşitlilik gösterdiği Ramazan ayında meyve tüketimini iftardan 1.5-2 saat sonra yapın. Glisemik indeksi yüksek olan kavun, karpuz, muz, incir ve üzüm gibi meyvelerin daha az sıklıkta tüketmeye çalışın.
Salçalı, soslu, baharatlı pişen yemekler fazla tuz içerir. Bu tür yemekler ve turşu gibi salamura besinler su ihtiyacını artıracağından tercih etmeyin.
Sıvı ihtiyacını karşılamak için başta su olmak üzere salata, sebze yemekleri, meyve, meyve kompostoları, çorba, ayran, kefir, cacık, süt, soda ve mineralli sular ve bitki çayları tercih edilebilir. Kişiye göre değişse de günlük sıvı gereksinimi ise 2.5-3.5 litre arasında değişir.