Çürüklere meyan vermeyin

Tüm vücudu tehdit eden çürük dişlere karşı meyan kökü ile önlem alabilirsiniz. Bakterilere geçit vermeyen bu mucize bitki çürükleri de geciktiriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Haziran 2014 Güncelleme 01 Haziran 2014, 00:37
Çürüklere meyan vermeyin

İÇİNDEKİLER

Dişlerinizin çok hassas olmasından ve çabuk çürüdüğünden şikayetçiyseniz nedeni yediğiniz yanlış gıdalar olabilir. Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, "Diş çürümelerini geciktirici etkisiyle meyan kökü çürüklerle mücadelede önemli rol oynuyor" diyor. Prof. Dr. Mocan, diş çürüklerinden korunmak için şu tavsiyelerde bulunuyor: 
ŞEKER emmekten ve sakız çiğnemekten kaçının.
 KAKULE tohumu diş çürüklerini başlatan bakteriyi öldürür, kakule tohumu çiğneyin. 
PATATES cipsleri, peynirli çerezler veya börekler, kurutulmuş meyveler ağızda uzun süre kalabilen yiyeceklerdir. Çürüklere neden olabilir, uzak durun. 
ŞEKERLİ, kolalı içecekleri, kahve ve çay gibi şekerli içecekleri ağzınızda tutmayın.

YEŞİL ÇAY DİŞLERİ KORUR 
TATLININ üzerine yeşil çay içmek dişleri korur. Tatlı yiyeceklerden sonra dişlerinizi fırçalayın ve bir fincan yeşil çay için. 
BİOFLAVONOİDLER, bitkisel yiyeceklerde özellikle meyvelerde, sebzelerde yemişlerde ve tohumlarda bulunur. Rutin özellikle karabuğdayda boldur. 
DİŞETİ kanamanızı tedavi etmek için flavonoid bakımından zengin üzüm, kereviz, kızılcık, elma gibi gıdalardan bol bol yiyin ve veya rutin katkılı C kompleks takviyeleri alın.

UYARI
Yüksek kan şekeri olanlar veya kalp problemi olanlar meyandan uzak durmalıdır; çünkü meyan potasyumu azaltır.