İslahe karşı aylandız

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2014 Güncelleme 24 Nisan 2014, 00:52
İslahe karşı aylandız

İÇİNDEKİLER

Aylandız ağacının yapraklarından yapılan çayı, özellikle ishal ve kanlı ishalde kabız edici etkisi için kullanılır. Spazm çözücüdür. Ateş düşürücü ve kusturucu etkiye sahiptir. Bağırsak solucanlarını düşürmeye yardımcı olur. Fazla kullanıldığında zehirlenmelere neden olabilir.

Mikrop kıran kayışkıran

KAYIŞKIRAN otu güçlü bir idrar söktürücüdür. Terletir ve vücuda rahatlık verir. Böbrek ve mesane iltihaplarını gidermeye ve taş düşürmeye yardımcı olur. Mikrop öldürücü etkileri ile ağız, dişeti ve boğaz iltihapları ile yaralara karşı faydalıdır.


Romatizmaya ayak otu

AYAK 1 metre kadar boyunda, ince, otsu bir bitkidir. Toplanıp kurutulduktan sonra suda kaynatılarak kullanılır. En önemli etkisi romatizma ağrılarını azaltmasıdır. Ayrıca, kanı temizleyici, terletici ve idrar söktürücü etkilere sahiptir.

Avşar otu sakinleştirir

AVŞAR otu, idrar arttırıcı ve kabızlığı gidericidir. Adet söktürür. Kusturucu etkiye sahiptir. Ateş düşürücüdür. Öksürüğü keser ve balgamı söktürür. Sinirleri yatıştırıcı etkisi ile baş ağrısı ve migren şikayetlerini azaltmakta faydalıdır.

Damar sertliğine hercai

GENELDE süs bitkisi olarak kullanılan hercai, idrar söktürür. İdrar yollarındaki iltihaplara karşı faydalıdır. Damar sertliğine karşı koruyucudur. Öksürüğü keser. Egzama başta olmak üzere, cilt hastalıklarına karşı etkilidir. Sarılıkta da tedaviye yardımcıdır.

Psikolog güvey feneri

GÜVEY fenerinin yaprakları ve meyveleri kurutulduktan sonra ya da taze olarak tüketilebilir. Organik asitler, tanen, alkaloidler ve müsilaj içerir. İdrar söktürücü ve bağırsak kurtlarını düşürücüdür. Sakinleştirici ve ateş düşürücü etkilere sahiptir. Ancak bitkinin yeşil kısmı zehirlidir.

Egzama ilacı kroton

KROTON, anavatanı Hindistan olan küçük bir ağaçtır. Tohumlarından elde edilen kroton yağı dahilen kuvvetli ve tahriş edici bir müshildir ve zehirlenmelere neden olabilir. Haricen de deriyi tahriş eder. Bu etkileri ile romatizma ve deri mantarlarına karşı kullanılabilir.