Vereme güneş gülü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mart 2014 Güncelleme 31 Mart 2014, 01:27
Vereme güneş gülü

İÇİNDEKİLER

Güneş gülü otunun yaprakları, çiçeği ve sürgünleri kullanılır. Bitkinin toprak üstü kısımları kurutulduktan sonra suda kaynatılarak içilebilir. Spazm çözücüdür. Astım ve bronşitte de faydalı olan güneş gülü otu, vereme karşı etkilidir.

Kramplara güvercin ağacı
Güvercin ağacının kabukları ve yaprakları kurutularak çayı hazırlanabilir. Tentür ve fitil olarak da kullanılabilir. Kabız yapıcı etkisi ile ishali kesmekte faydalıdır. Kanamaları durdurmaya yardımcı olur. Deri hastalıklarında ve kramplarda faydalıdır.

Göz nezlesine iyi gelir
GÖZ otunun çiçekleri kurutularak kullanılır. Çiçekleri kaynatılıp elde edilen su ile gözler banyo yaptırılırsa göz nezlesi gibi şikayetlere karşı faydalı olur. Göz kanlanması, göz nezlesi ve göz iltihaplarına iyi gelir. Mide ve bağırsak bozukluklarına karşı da faydalıdır.

Öksürüğe ciğer otu
CİĞER otunun yaprakları ve çiçekli dalları kurutulduktan sonra çay olarak içilebileceği gibi haricen basur ve meme çatlakları ile hafif yanıklarda kullanılabilir. Göğsü yumuşatıcı ve öksürüğü azaltıcı etkileri ile akciğer hastalıklarında faydalıdır. Mikrop öldürücü ve idrar söktürücüdür.

Banotu sakinleştirir
Banotunun yaprakları, tohumları ve kökü kullanılır. Kanı temizleyici, sakinleştirici, kramp çözücü etkilere sahiptir. Uykusuzluk ve ishali giderir. Nefes darlığını önleyici etkisi ile astımlılara faydalıdır. Özellikle çocuklarda görülen gece altını ıslatma sorununu önlemeye yardımcı olur.

Öğrenme güçlüğüne ıspanak
ISPANAK vücudun dayanıklılığını arttırır ve kuvvet verir. Yorgunluğu giderir. Zihni kuvvetlendirir. Yaşlılığa bağlı öğrenme güçlüklerini giderir. Kansızlığa iyi gelmesinin yanında kanser, kalp ve damar hastalıkları ile soğuk algınlığı, ağız, boğaz ve göğüs hastalıklarına karşı da etkilidir.

Tansiyona yaban havucu
YABAN havucu bol miktarda potasyum, kalsiyum ve magnezyum mineralleri ile uçucu yağ içerir. Basur şikayetlerini azaltır. Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Uykusuzluk, romatizma ve yüksek ateş şikayetlerinde faydalıdır.