Migrene lavanta

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mart 2014 Güncelleme 10 Mart 2014, 00:23
Migrene lavanta

İÇİNDEKİLER

Lavanta, karın şişliği ve migren ağrılarında faydalıdır. Romatizma şikâyetlerini azaltır. Mikrop öldürücüdür. Kokusu vücuda kuvvet ve ferahlık verir. Ateşli hastalara iyi gelir. Özellikle karaciğere çok faydalı olan lavanta, karaciğerin
düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Papatya siniri alır
Papatya sinirleri yatıştırıcı özelliğiyle, başta bel ve baş ağrısı olmak üzere, ağrıları dindirir. Diş ağrısına da faydalıdır. Vücuda rahatlık verir. Yaralarda ve basurda pansuman olarak kullanılırsa hem mikropları öldürür hem
de yaranın iyileşmesini hızlandırır.

Adaçayı diş beyazlatır
Ülkemizde bolca yetişen adaçayı gaz söktürücü etkisi nedeniyle mide ve bağırsak gazlarını gidermede faydalıdır. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardım eder. Göğüs açıcı etkisi astım hastaları için yararlıdır. Dişleri beyazlatır ve güçlendirir. Sakinlik verir, çok sinirli ve gergin olanlara da faydalıdır.

Kestane varisi önler
Besleyici ve kalori değeri yüksek bir besin olan kestane B1, B2 ve C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Cinsel gücü arttırır. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Kandaki kolesterol oranını düşürür. Kan dolaşımını düzenler ve hızlandırır. Varis ve basur şikâyetlerini azaltır. Karaciğere ve mideye de faydalıdır.

Diyabete kuşkonmaz
Başta C vitamini olmak üzere bol miktarda vitamin ve mineral içeren çok besleyici bir besindir. Vücut direncini arttırır. Kan dolaşımını hızlandırır ve kanı temizler. Bağırsakları yumuşatan ve sindirimi kolaylaştırır. İnsülin miktarını ayarlamaya yardımcı olduğundan şeker hastalarına çok iyi gelir.

Temizlikçi portakal
Portakal başta C vitamini olmak üzere P, B ve E vitaminleri ile fosfor, magnezyum ve potasyum minerali açısından zengindir. Bakır, çinko, demir, bakır ve manganez mineralleri ile protein de bulunur. Karaciğeri çalıştırır. Vücuttaki zararlı maddeleri temizler. Kansızlığa iyi gelir. İçerdiği folik asit özellikle hamileler ve bebek için çok yararlıdır.

Susam kemiği korur
Yağ oranı ve enerji değeri çok yüksek bir besin olan susam protein, kalsiyum, magnezyum, potasyum mineraller ve B Vitaminleri açısından çok zengindir. Cinsel gücü arttırır. Göğsü yumuşatarak nefes darlığı ve bronşite iyi gelir. Kansere karşı koruyucudur. Susam yağı safra taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Kemik erimesine karşı da faydalıdır.

Sumak ateşi düşürür
Sumak ekşi tadıyla iştah açıcı bir baharattır. Hazmı kolaylaştırır ve ishali keser. Kandaki şeker oranını düşüren sumak, şeker hastaları için yararlıdır. Mikrop öldürücüdür. Damarları büzerek kanamayı durdurmaya yardımcı olur. Ayrıca, ateş düşürücüdür.