Bağışıklığa soğan...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Aralık 2013 Güncelleme 28 Aralık 2013, 01:37
Bağışıklığa soğan...

İÇİNDEKİLER

DOMATESLE GELEN TAZELİK
Lif
açısından zengin olan domates sindirimi kolaylaştırıyor. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı oluyor. Kanı temizliyor. Kanseri, özellikle de prostat kanserini önlemede önemli yer tutuyor. Yaşlanmayı geciktiriyor. Cilde tazelik veriyor.

ROKA İLE KUVVETLEN
İçerdiği minerallerle roka; karaciğerin dostu, mideyi kuvvetlendirici, kansızlığı gideren, cinsel gücü artıran bir yeşilliktir. Yeşil salata şeklinde yenen roka, tadı ve asitleri ile mideyi çalıştırır, hazmı arttırır, iştahı açar, böbrekleri çalıştırır, idrar söktürür.

BAĞIŞIKLIĞA SOĞAN...
Soğan, vücut direncini arttırır ve vücuda kuvvet verir. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yüksek tansiyonu düşürür. Soğuk algınlığı, grip, astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır. Nefes yollarını açar ve öksürüğü keser.

BİBER KANAMAYI ÖNLER
Sivri
biber, mideyi kuvvetlendirir, iştah açar. Özellikle acı biber, erkeklerde cinsel isteği arttırır. P vitamini ile damarları yumuşatıp kanamayı önler. K vitamini ile de kanın pıhtılaşmasını sağlayıp, kanamaları durdurur.

ARMUT TANSİYONU DÜŞÜRÜR
Yüksek tansiyonu düşürür ve kanı temizler. İdrar söktürmede ve böbreklerin düzgün çalışmasında etkilidir. Ayrıca kansızlığı giderir ve hazımsızlığı önler. Armut,içerdiği minerallerle sinirlerin yatışmasında ve zihin yorgunluğunun giderilmesinde etkilidir.

NAR İLE KALBİNİ KORU
C Vitamini açısından oldukça zengin olan nar, vücuda enerji vermekte ve dinç tutmaktadır. Özellikle kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar. Ayrıca nar, kadınlarda sık görülen meme kanserinin önlenmesinde etkin rol oynar.

ELMADAN VAZGEÇMEYİN
Özellikle sindirimi rahatlatmasıyla bilinen elma, bağırsak kanseri riskinin azaltılmasına yardımcı olur. İçerdiği asitle bağırsakta bakteri oluşumunun önüne geçmekte ve bağırsakları güçlendirmektedir. Ayrıca diyet programı uygulayanlara uzmanlar tarafından önerilmektedir.

ASTIMLILARA LAHANA
Bağışıklık sistemini güçlendiren lahana mikropları öldürür. Kansere karşı çok iyi bir koruyucudur. Kansızlık çekenlere ve astımlılara faydalıdır. İştah açıcıdır. Kandaki şeker oranını azaltır. Ses kısıklığını ve göğüs ucundaki çatlakları giderir. Sarılık ve safra kesesi hastalıklarında faydalıdır.