Sarımsağı soğanla ye

Uzmanlar; gribe karşı soğan ve sarımsağın birlikte tüketilmesini, havucun rendelenmeden yenmesini önerdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Kasım 2013 Güncelleme 01 Kasım 2013, 00:00
Sarımsağı soğanla ye

İÇİNDEKİLER

Kış, kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Vücudunuzu bu soğuk havaya yediklerinizle hazırlayın. Grip, nezle ve astım gibi hastalıklardan korunmak için soğan ve sarımsak tüketilmesinin faydalı olacağını söyleyen Prof. Dr. Neriman İnanç, "Çünkü her ikisi de kükürt içeriğinden dolayı güçlü antioksidanlardır ve savunma sistemini güçlendirirler" dedi.
İşte İnanç'tan grip olmamanın tüyoları...

BUNLARA DİKKAT!
* Bu dönemin vazgeçilmez sebzeler; kereviz, brokoli, brüksel lahanası, ıspanak, şalgam, soğan, turp, havuç, lahana, bal kabağı.
* Meyveleri ise elma, ayva, nar ve armuttur.
* Brüksel lahanası ve kereviz kükürtlü sebzeler grubunda olduğu için güçlü bir kanser savaşçısı ve bağışıklık sistemi kurtarıcısıdır.
* Demir yönünden zengin olan ıspanağın bağışıklık sistemini güçlendirir.
* Şalgam ve kara lahananın, kalsiyum, demir, potasyum ve C vitamini açısından zengin besin maddeleri olduğundan bağışıklık sistemini güçlendirir
* B ve C vitamin kayıplarına neden olacağı için havucu rendelemeyin.
* Havucu kalınca doğranıp hemen tüketin.

KURUYEMİŞ ŞİFASI
Kuruyemişler de içerdikleri yoğun magnezyum, çinko, omega-3 yağ asitleri ve E vitamini ile bağışıklık sistemini oldukça güçlendirir.

HER GÜN YOĞURT ŞART
İçerdiği laktik asit ile mikroplara karşı koruma sağlayan yoğurt, düzenli tüketildiğinde soğuk algınlığına yakalanma riskini azaltır.