Yediklerinle ömrünü uzat

Hızlı yaşamın getirdiği pratik yemek çözümleri, sağlığımızı tehlikeye sokuyor. Uzmanlar, beden ve beyin ömrünü uzatmak için doğal yağları öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2013 Güncelleme 02 Ağustos 2013, 00:32
Yediklerinle ömrünü uzat

İÇİNDEKİLER

Günümüzde çokça tercih edilen fast food, katkılı yağlar ve sosların yer aldığı beslenme şeklimiz; hipertansiyon, diyabet ve diğer çeşitli metabolik hastalıklarda her geçen gün artışa neden oluyor. REEM Nöropiskiyatri Merkezi'nden Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, "Doğal besinlerden uzak, katkı maddelerinden zengin beslenme şekli ve hayatımızı kolaylaştırırken bizi hareketsiz yaşam tarzına teşvik eden teknoloji, beyni etkileyen hastalıklarda da gözle görülür bir artışa neden oluyor" dedi. Yavuz, hastalık riskine karşı; doğru beslenme alışkanlıklarıyla beyin kapasitemizi artırma ve beynimizi genç tutmanın mümkün olduğunu söyledi.

KAPASİTENİ ARTTIR
Beden ve beyin ömrünü uzatmak isteyenlere bol antioksidan içerikli gıdalara ağırlık vermeleri önerisinde bulunan Dr. Mehmet Yavuz'dan önemli tavsiyeler...

BEYNE ZARARLI BESİNLER
Doymuş hayvan yağları
Margarin, mayonez gibi hidrojenle birleştirilmiş sebze yağları
Fast food
Trans yağ asitleri

BEYNE DESTEK VEREN BESİNLER
Linoleik asit: Yeşil yapraklı sebzeler, kabuklu yemişler ve keten tohumunda bulunur.
Zeytinyağı
Kanola yağı
DHA: Hamsi, somon balığı, sardalya, alabalık, ton balığında bulunur.
Maun cevizi
Keten tohumu yağı
Yağsız et (özelikle yağsız dana ve kuzu eti)
Düşük yağlı peynir
Fıstık yağı
Antep fıstığı
Ceviz