İncelik sırları

Formda bir vücuda sahip olmak için zayıf kadınların 12 incelik sırrını öğrenmeniz yeterli. Diyet uzmanı Burcu İnce, sırları şöyle sıraladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Haziran 2013 Güncelleme 26 Haziran 2013, 04:32
İncelik sırları

İÇİNDEKİLER

Az ama sık besleniyorlar: Günde 3 ana öğün 3 ara öğün besleniyor, böylece hem aç kalmadan, hem de metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlayarak, kilo kontrolünü sağlayabiliyorlar. Düşük kalorili beslenme programını takip ediyorlar: Yağlı besinlerden uzak durmaya ve çok kalorili besinlerle karınlarını doyurmamaya dikkat ediyorlar. Çünkü biliyorlar ki, bu tür besinler yüksek kalorinin yanı sıra yağ ve karbonhidrat miktarının fazlalığından dolayı çabuk acıkmalarına neden oluyor. Besinlerin pişirme şekline dikkat ediyorlar: Kızartmaları ayda 1 veya 2 kez ile sınırlandırıyor, bunun yerine haşlama veya fırında pişirme şekillerini tercih ediyorlar.
Patates kızartmasını çok sevseler de, baharatlandırarak fırında elma patates şeklinde hazırlıyorlar. Atıştırmalıklarda seçici oluyorlar: Hem açlık şikayetlerinin sonlanması hem de doygunluk sağlanabilmesi yemek aralarında acıktıklarında kalori değeri çok düşük olan sebzeler, salata tüketiyorlar. Hafif mönüleri alıyorlar: Davetlerde veya iş yemeklerinde; ızgara balık, tavuk, köfte veya yağsız et gibi seçenekleri, salata gibi düşük kalorili besinlerle birleştirerek hafif menüleri tercih ediyorlar. Bol bol su içiyorlar: Su içmeye önem verilmediği takdirde ise vücuttaki yağ miktarı artabiliyor. Onlar da bunu önlemek için günde 10-12 bardak su içmeyi ihmal etmiyorlar. Dengeli besleniyorlar: Her besin grubunu eşit olarak tüketiyorlar. Günlük öğünlerinin; et, balık, tavuk veya kurubaklagil gibi protein grubundan, süt ve süt ürünlerinden, tahıl grubundan ve sebze-meyveden oluşması gerektiğini çok iyi biliyorlar. Düzenli spor yapıyorlar: Zayıf kadınlar da ne kadar yoğun olurlarsa olsunlar, haftanın birkaç günü spor yapmayı ihmal etmiyorlar. Haftada bir tartılıyorlar: Vücut ağırlığının düzenli takip edilmesi gerekiyor.
Onlar da haftada veya 15 günde bir, aynı saatlerde tartılıp, kilo kontrolü yapıyorlar.

BEYAZ EKMEK YERİNE ÇAVDAR
Patates, pirinç pilavı, beyaz ekmek, çay şekeri ve bal gibi kan şekerini hızlı yükselten ve ani iştah artışına neden olan yüksek glisemik indeksli besinlerden kaçınıyorlar. Bunun yerine kan şekerini hızlı yükseltmeyen ve tok tutan tam buğday, tam çavdar ekmeği, bulgur pilavı ve meyve gibi düşük glisemik indeksli besinleri tercih ediyorlar.

YEMEKTEN ÖNCE ÇORBA VEYA SALATA
Yemekten önce yenen çorba veya salata açlık hissini azaltarak, ana yemeğin daha az yenmesini sağlıyor. Onlar da bu kurala mümkün olduğunca uymaya çalışıyorlar. Tabii ki yenilen çorbanın içeriği de önem taşıdığını biliyor, düşük kalorili olanlarını yiyorlar.
Kalorileri göz ardı etmiyorlar

KALORİLERİ GÖZ ARDI ETMİYORLAR
İçeceklerin kalori yönünden besinler kadar tehlikeli olduğunu biliyorlar. Bu nedenle içeceklerin üzerinde yazan kalorileri dikkate alıyor ve alkolden mümkün olduğunca uzak duruyorlar. Asitli ve enerjisi olmayan içecekleri de besinlerin sindirilme hızına etkisi olacağı için çok sık tercih etmiyorlar. Çünkü bunlar besinlerin emilimini hızlandırdığı için çabuk acıkmaya yol açıyor.