Bebeklere rezene çayı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mayıs 2013 Güncelleme 28 Mayıs 2013, 00:00
Bebeklere rezene çayı

İÇİNDEKİLER

Rezene çayı hazırlamak için 1 fincan kaynar suya 1 çay kaşığı rezene atılıp 10 dakika demlenir. Rezene çayı bebek mamalarına katılırsa bebeklerde gaz şikâyetini azaltır. Gözkapağı iltihaplarına da iyi gelir.

Diyabetin ilacı hünnap
Hünnap bol miktarda pektin, tanen, müsilaj, şeker ve C vitamini içerir. Bu sayede kanı temizler, şeker hastalığına faydalıdır. Tansiyonu düşürür. Nezle ve soğuk algınlığında faydalıdır. Hünnap suyu ise kalp damar hastalıklarına iyi gelir.

Uykusuzluğa radıka
Sebze olarak yetiştirilen radıkanın yaprakları salata olarak tüketilebilir. Mesane ve kalınbağırsak iltihaplarını gidermekte faydalıdır. Anne sütünü arttırır. Sarılıkta ve gut hastalığında faydalıdır. Uykusuzluğa iyi gelir. Karaciğer şişkinliğini indirir.

İltihaplara çakal eriği
Çakal eriğinin çiçeklerinden hazırlanan çay vücuttaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlar ve kanı temizler. Boğaz iltihaplarında faydalıdır. Solunum yolu hastalıklarında etkilidir. Meyveleri vücut direncini arttırır.

Börülce tansiyon düşürür
C Vitamini kaynağı olan börülce, azot ve nişasta da içerir. Göğüs ve akciğere faydalıdır. Cinsel arzuyu arttırır. Yanıklara sürülürse faydası görülür. Kandaki şeker oranını ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.

Kansere kırmızı pancar
Kırmızı pancar, iştahı açar ve hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Böbrekleri çalıştırır. Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kansızlığı giderir. Sinirleri yatıştırır. Kırmızı pancar suyu kansere karşı iyi bir koruyucudur. Ayrıca, yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir.

Kabızlığa demirhindi
Demirhindİ ağacının meyveleri yenebileceği gibi baharat olarak da kullanılır. Ayrıca, reçel ve demirhindi şerbeti yapımında kullanılır. Meyvesi dışkıyı yumuşatarak kabızlığı giderir ve bağırsakları temizler. Yaprakları bağırsak solucanlarını düşürmeye yardım eder.

Migrene kargabüken
Kargabüken acı tadı ile iştah açıcıdır. Vücuda kuvvet verir ve cinsel isteği ve gücü arttırır. Kalbi yavaşlatarak tansiyonu düşürür. Migren ve adet sancılarını azaltır. Gastrit, kabızlık, bulantı ve sinir hastalıklarında faydalıdır. Çok zehirli bir bitki olduğu için doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Zerdeçal toksin atar
Zerdeçalın kullanılan kısımları meyveleridir. Mideyi kuvvetlendirir. Sinirleri uyarır. Vücuda ferahlık ve rahatlık verir. Karaciğer hastalıkları, sarılık ve vereme karşı faydalıdır. Gaz ve idrar söktürücüdür. Vücutta biriken zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.