TAHILLAR: Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir.
Kanserojen maddelerin vücuttan atılması sürecini hızlandırır. Tahıl ağırlıklı beslenme, mide kanseri riskini yarıya düşürür.
FASULYE: C vitamini ve betakaroten gibi kalp hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir.
NOHUT: Kolesterol içermeyen nohut; kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, bakır, manganez, betakaroten ve folik asit açısından zengindir.
SARIMSAK: Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mide kanserinin yanı sıra kolesterole, kalpdolaşım sistemi hastalıklarına karşı da koruyucu etkisi vardır.
FINDIK: Kalp krizine karşı koruyucu olan E vitamini açısından zengindir. Her gün yenilen bir avuç fındık kanserden korur.
MERCİMEK: B vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum içerir.
Lifli özelliği kandaki kolesterol oranını düşürür. Şeker ve kalp hastaları için de yararlıdır.
ZEYTİNYAĞI: Antioksidan özelliği olan E vitamini açısından zengindir. Mide ve vücut için en sağlıklı yağdır.
SOĞAN: Bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği allicin ve sülfür, mide ve bağırsak kanserine karşı koruyucu etkiye sahiptir. Kemik erimesine karşı, peynir ve sütten daha etkilidir.
ŞEFTALİ: Teki bile insanın C vitamini ihtiyacının yarısını karşılayabilir. Mide kanserine ve kalp krizine karşı koruyucu olan betakaroten açısından da çok zengindir.