Midenin şifası elmada

Mide kanseri ile mücadelede doğru beslenme çok önemli. Mideyi kanserden koruyanların başında ise elma, sarımsak ve tahıllar geliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2013 Güncelleme 20 Mayıs 2013, 00:00
Midenin şifası elmada

İÇİNDEKİLER

KAYSI: Antioksidan olan betakaroten açısından zengindir. Hücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini kaldırarak kansere karşı koruyucu etki sağlar.

TAHILLAR: Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir.
Kanserojen maddelerin vücuttan atılması sürecini hızlandırır. Tahıl ağırlıklı beslenme, mide kanseri riskini yarıya düşürür.

FASULYE: C vitamini ve betakaroten gibi kalp hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir.

NOHUT: Kolesterol içermeyen nohut; kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, bakır, manganez, betakaroten ve folik asit açısından zengindir.

SARIMSAK: Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mide kanserinin yanı sıra kolesterole, kalpdolaşım sistemi hastalıklarına karşı da koruyucu etkisi vardır.

FINDIK: Kalp krizine karşı koruyucu olan E vitamini açısından zengindir. Her gün yenilen bir avuç fındık kanserden korur.

MERCİMEK: B vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum içerir.
Lifli özelliği kandaki kolesterol oranını düşürür. Şeker ve kalp hastaları için de yararlıdır.

ZEYTİNYAĞI: Antioksidan özelliği olan E vitamini açısından zengindir. Mide ve vücut için en sağlıklı yağdır.

SOĞAN: Bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği allicin ve sülfür, mide ve bağırsak kanserine karşı koruyucu etkiye sahiptir. Kemik erimesine karşı, peynir ve sütten daha etkilidir.

ŞEFTALİ: Teki bile insanın C vitamini ihtiyacının yarısını karşılayabilir. Mide kanserine ve kalp krizine karşı koruyucu olan betakaroten açısından da çok zengindir.