Taş düşmanı karpuz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2013 Güncelleme 24 Nisan 2013, 00:00
Taş düşmanı karpuz

İÇİNDEKİLER

Yaz günlerinin vazgeçilmezi olan karpuz çok iyi bir idrar söktürücü. Karpuz, vücuttaki atık maddeleri, bağırsakları ve kanı temizler. Kalbi korur. Soğuk algınlığına iyi gelir. Börekleri çalıştırarak böbrek taşlarını ve kumlarını dökmeye yardımcı olur. Kemik gelişimini de destekler.

Şeker gibi soya fasulyesi
Soya fasulyesi; sindirim sisteminin çalıştırarak hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı giderir. Bağışıklığı güçlendirir. Kalpdamar hastalıklarından korur. Kandaki şeker oranını dengeleyen soya, şeker hastalarına da yararlıdır.

Migrenin ilacı biberiye
Sindirime faydalı bir besin olan biberiye, mide ve bağırsakları uyararak hazmı kolaylaştırır. Bağırsak gazlarını söktürücüdür. Damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olur. Migren türü baş ağrılarını hafifletir, çarpıntıyı giderir. Astım ve bronşite karşı faydalıdır. Kansızlığa ve sarılığa iyi gelir. Biberiye yağı romatizma ağrılarını keser.

Mantar ye kuvvetlen
Protein değeri ile ete alternatif olan mantar, bağışıklık sistemini güçlendirip, hastalıklara karşı direnci arttırır. Göze ve vücuda kuvvet verir. Bedensel ve zihinsel gelişimi destekler. Öğrenme yeteneğini arttırır. Yorgunluğu giderir. Bol demir içeren mantar, kansızlığa iyi gelir.

Şeftali kanserden korur
A, B ve C vitaminleri ile potasyum zengini olan şeftali, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir ve fosfor da barındırır. Bağırsakları yumuşatır. Basur şikayetlerini azaltır. Sinirleri yatıştırır ve uykusuzluğa iyi gelir. Kansere karşı koruyucudur. Kalp krizi riskini azaltır. Cildi nemlendirir ve canlandırır.

Sivilcesi olana limon
Limon; başta C vitamini olmak üzere A ve B vitamini deposudur. İştah açıcıdır. Damar sertliğini ve tıkanıklığını önler. Soğuk algınlığı, nezle, grip ve öksürük şikayetlerini azaltır. Mikrop öldürücüdür. Besin zehirlenmelerinde ve böcek ısırıklarında yararlıdır. Sivilceleri ve nasırı azaltır.