Brokoli: Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli; A, E ve C vitaminleri bakımından zengindir. Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine bire bir fayda eder.
Kayısı: Yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum barındırır.
Süt: Kalsiyum, demir, protein, B2-A-E-D vitamini kaynağıdır. Kalsiyum, D vitamini ve fosfor ile birlikte kemikleri güçlendirmek için çalışır. Bunların eksikliği kemikleri eritir.
Yoğurt: Kalsiyum deposu olan yoğurt, özellikle kadınlar tarafından her gün bir kase tüketilmelidir.
Soğan: Enfeksiyonlarla mücadele eder. Kemikler için kalkan görevi yapar.
Marul: Sütten bile daha fazla kalsiyum içermektedir.
Kuru Erik: Fenolik bileşikler ve bor elementi bakımından zengindir. Bor elementi kemik sağlığını koruyan, kemik erimesine karşı koruyucu özelliktedir.
Üzüm çekirdeği: Kemik erimesine neden olan proteolitik enzimlerini azaltır.