Tiroid aileye zarar verir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Nisan 2013 Güncelleme 04 Nisan 2013, 00:00
Tiroid aileye zarar verir

İÇİNDEKİLER

* Eşim çok sinirli. Çocuklarımıza çok tahammülsüz davranıyor. Ve cinsel isteksizliği var. Ne yapmalıyız?
Tam kan sayımı ve TSH testi yaptır. Hipertroidi ve kansızlık tahammülsüzlük yapar. Yoğun çalışıyorsa çocuklar, ev derken tahammülü azalır. Eşinin kulaklarına baktır. Az duyuyorsa sesini yükselterek konuşur. Siz bağırıyor diye sinirlendi zannedersiniz. Birbirinize gerginken cinsel istek azalabilir. Yorgunluk, depresyon, kaygı cinsel hayatı sıfırlar. Seni de zincirleme olarak etkiler. Eşinin gönlünü al. Derdini dinle.

* Çok fazla başım ağrıyor. Sağ gözüme ve başımın üstüne vuruyor. Sinir ve asabiyet yapıyor. Işığı görmek istemiyorum. 4-5 tane ağrı kesici içtiğim oluyor. Fayda etmiyor.
Bu baş ağrısı tipi migren hastalarında olur. Ayrıca sinüziti olanlar ve kan şekeri düşmesinde de görülebilir. Bir kişide aynı anda 3 hastalık birden de olabilir. Bu nedenle binüs filmi, 2 saatlik 75 gr glikoz yükleme testi, tam kan sayımı istenebilir.

* Oğlum 15 yaşında. Saçlarının arkasında ve boynunda sedef gibi kabuk kabuk şeyler var. Ne olabilir?
Her kabuklu deri sedef hastalığı demek değildir. Çeşitli ekzemalarda kabuklanma olabilir. Tam ergenlik yani gerginlik dönemi. Kaşımasın. Temiz tutsun. Bir kez Cildiye uzmanı görsün.

* Sıcaklara hiç dayanamıyorum. Çok bunalıyorum. Neden olabilir?
Günde 10 bardak su iç. Açlık ve tokluk kan şekerine baktır. Tam kan sayımı ve TSH yaptır. Hipertroidi varsa sıcağa tahammül edemezsin. Kalp ile ilgili eski bir hastalık veya yüksek tansiyon sıcağa tahammülsüzlük yaratır.