Kalp ilacı avokado

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2013 Güncelleme 30 Mart 2013, 00:00
Kalp ilacı avokado

İÇİNDEKİLER

Enerji değeri yüksek bir meyve olan avokado vücut dokularını ve cildi yeniler. Yaraların iyileşmesine katkıda bulunur. İyi bir hücre koruyucu ve antioksidandır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı koruyucudur. Kalp ve damar sağlığı açısından da yararlıdır.

Pankreasa patlıcan
Kalori değeri düşük bir besin olan patlıcan sinirleri yatıştırır ve tansiyonu düşürür. Kalp çarpıntısını giderir. Damar tıkanıklığına iyi gelir. Kansızlığı giderir. Karaciğerin ve pankreasın çalışmasını düzenler.

Mide dostu aloe vera
Aloe vera besin değeri yüksek bir bitkidir. Vücudu kuvvetlendirir. Sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkileri ile sindirimi kolaylaştırır. Safra söktürür. Mide ülseri gibi mide rahatsızlıklarına karşı faydalıdır. Deri iltihabı, güneş yanıkları, egzama ve böcek sokmalarında faydalıdır.

Sindirime karabiber
Karabiber dünyada en çok kullanılan baharatlardan biridir. Özellikle sindirim sisteminin sağlıklı ve düzenli çalışmasına yardımcı olarak hazmı kolaylaştırır. İdrar ve gaz söktürücü etkisi ile kabızlığı önlemede yararlıdır. Sindirim sistemindeki mikropları öldürür.

Yorgunluğa karadut
Karadut, kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitaminlerini içerir. Sürekli kendini yorgun hisseden ya da en ufak bir fiziksel aktivite yaptığı anda son derece yorgun bitkin düşen kişiler için tam bir enerji deposudur. Antioksidan açısından zengindir ve yaşlanmayı geciktirir.

Kabızlığa yulaf çayı
B grubu vitaminler açısından zengin olan yulafın lapası çıbanları giderir. Yulaf çayı vücuda kuvvet verir, idrarı arttırır ve kabızlığı giderir. Yulaf ya da yulaf unu kaynatılıp elde edilen su süzülüp banyo suyuna katılırsa cildi korur, rahatlatır ve yumuşatır.

Cilt kremi zambak
Beyaz zambak çiçeği tıbbi amaçla kullanılan türüdür. Suyu yüzdeki lekeleri çıkarmakta etkilidir. Ayrıca, yüze parlaklık verir. Yağı, başta kırışıklıkları gidermek olmak üzere, cilt bakımı için kullanılır. Zambak yağı cildi gerginleştirerek daha genç ve diri görünmesini sağlar.

Damarlar için nohut
Nohut bitkisel protein açısından zengindir. Beyinsel ve zihinsel yorgunluğu giderir. İştah açar. Mideyi kuvvetlendirir, bağırsakları yumuşatır ve bol idrar söktürür. Anne sütünü arttırır. Vücuttaki damarları açar. Cinsel isteği ve gücü arttırır. Sesi açar ve öksürüğü keser.

Kakule reflüyü önler
Kakule zencefilgiller familyasından bir bitkidir. Meyveleri tamamen olgunlaşmadan toplanır. Araştırmalara göre mide için faydalıdır. Mide gazlarını giderir, gastirit ve ülsere iyi gelir. Reflüyü önler. Şişkinlikleri alır, yanma ve ekşimelere karşı faydalıdır.