Burun eti cinsel ilişkiye zararlı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mart 2013 Güncelleme 26 Mart 2013, 00:00
Burun eti cinsel ilişkiye zararlı

İÇİNDEKİLER

* Eşim cinsel ilişkiden sonra sarılmak istiyor. Benim de burnumda et var. Sarılınca nefessiz kalıyorum. O yüzden sarılamıyorum. Sonra hemen sinirlenip 2-3 gün konuşmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Psikoloğa gitsem iyi olur mu?
Yok. Önce Kulak Burun Boğaz uzmanına git. Cinsel ilişki sonrası sarılmak eşlerin sevgi, güven, sadakat duygularını pekiştirir, kuvvetlendirir. Cinsel ilişki eşlerin üremesi içindir. Eşinin senin burnundan haberi yok. Sarılmadığın zaman cinsel ilişkiyi sıradan bir şey olarak yaptığını zannediyor. Sonra kendini değersiz zannediyor. Sana kızıyor. Sonra toparlanıyor. Ama burnun açılmazsa eşinle aran açılır bilesin. Burun kemik daralmaları, et beni, polip dediğimiz yumuşak tıkaçlar, alerjiler yatar pozisyonda burnunu tıkar. Bazısı ameliyatla bazısı ilaçla düzene girer.

* Çok fazla öksürüyordum. Endoskopi yaptılar. Mide fıtığım varmış. İlaç verilmedi. Yediklerime dikkat etmem gerekiyormuş. Ne yemeliyim?

Yemek borusunun karnımızın içine indiği boşluktan midenin yukarı çıkmasına mide fıtığı denir. Dışardan gözle görülmez. Alışkanlıkların hastalığın şiddetini arttırır. Düzeltmezsen ameliyatlık hale gelebilirsin. Öğün sayısını arttır. Az az ve sık sık yemek ye. Yemekten sonra yatma. Belden yukarı yükselecek şekilde yatağını düzenle. Gazlı ve asitli içeceklerden sakın. Aşırı sıcak, soğuk, baharatlı, yağlı besinler tüketme. Zayıfla. Karnını sıkan çamaşır ve kemer kullanma.

* Demirim eksikmiş. Kansızlık yapmış. Annem pekmezli çay içiriyor. Midem bulanıyor artık. Başka hangi gıdalarda demir var. Onlardan yesem olmaz mı?

İçine şeker katılmamış meyve özlerinde demir yoğun olarak bulunur. Üzüm ve keçiboynuzu pekmezi yoğun demir içerir. Ancak çayın içinde demirin emilmesini engelleyen maddeler var. Çayı ana öğünlerde tüketmeyin. Aldığın demir emilmez, boşa gider. Ayrıca karaciğer, kırmızı et, yumurta, kuru meyveler ve kuru baklagiller demir zengini kaynaklardır.

* Babam tansiyon hastası. Sarımsak ye demişler. Bana da ye diyor. Ben yesem faydalı olur mu?
Tabii olur. Sarımsak içerdiği çeşitli bileşikler nedeni ile tümör oluşumunu engellediği, tansiyon düzenleyici etki gösterdiği, kolesterol ve trigliserit düşürücü etkisinin olduğuna dair çalışmalar vardır. Kalp-damar hastalıkları için önem taşır. Ama gıdaları ilaç gibi görme.

* 22 yaşındayım. Penisim eğri. Sünnettendir diyorlar. Çalışması normal. Doktora göstereyim mi?

Tabi ki göster. Başkalarının lafıyla tanı konmaz. Sünnete bağlı olup olmadığına üroloji baksın. Bazı bağışıklık sistemi hastalıkları, kıkırdakbağ dokusu farklılıkları, ilaçlar, Peyronie hastalığı gibi durumlarda peniste eğilme görülebilir. Hemen Üroloji Uzmanına muayene ol.

* Şeker hastalığının sonu diyaliz mi?

Geleceği kimse bilemez. Şeker hastalığı iyi kontrol edilmezse bazı organlara kalıcı hasarlar verir. Göz, Beyin, Kalp, Böbrek ve ayak damarları en sık bozduğu bölgelerdir. Hastalar kendilerine iyi bakarsa diyabet kontrol altına alınır. Böbrek çalışması bozulursa diyaliz uygulaması gerekli olabilir.