Doğru beslenin soğuktan korunun

Havaların soğumasıyla hastalıklar yeniden başladı. Bol bol sebze ve sıcak bitki çayları ise soğuğa karşı en iyi tedbirler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mart 2013 Güncelleme 18 Mart 2013, 00:00
Doğru beslenin soğuktan korunun

İÇİNDEKİLER

Kış mevsiminin kendini yeniden hatırlattığı bugünlerde, yeterli ve dengeli beslenme sağlığın korunması açısından daha da önem taşıyor. Uzmanlar soğuklara karşı şu önerilerde bulunuyor.
ENERJİ: Soğuk havalarda enerji ihtiyacını karşılayabilmek için kurumuş incir, kayısı, fıstık, badem, ceviz gibi yiyecekler en iyisidir. Tahin ve pekmez, bal da enerji sağlar.
BAĞIŞIKLIK: Kolayca yatağa düşmemek için A ve E vitamini zengini olan kırmızı et, süt ürünleri ile omega 3 zengini balığı sofradan eksik etmemek gerekiyor. Özellikle ıspanak, brokoli, kuşkonmaz, pırasa da her sofrada bulunmalı.
C VİTAMİNİ: Mandalina, limon ve portakal gibi meyveleri her gün tüketmek lazım. C vitamini ayrıca kivi, maydanoz ve biberde de bolca var. ;
SIVI TÜKETİMİ: Taze meyve sularının yanı sıra ıhlamur, ada çayı, zencefil çayı, tarçın gibi bitkisel içecekler sağlık verir. SİNDİRİM: Sindirimi rahatlatmak için bolca kuru baklagil yemek lazım.