Ağızdan solunum insanı yorar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mart 2013 Güncelleme 18 Mart 2013, 00:13
Ağızdan solunum insanı yorar

İÇİNDEKİLER

Akciğer rahatsızlığım var. Yemek yerken çok zorlanıyorum.
Yetersiz solunum seni ağızdan nefes alıp vermeye mecbur bırakır. Çok hava yutunca mide sürekli gergin ve şiş halde durur. Yemek yerken nefes alma azaldığından zorlanırsın. Hızlı yutmak zorunda kalırsın.
Yemek yemediğinden sürekli halsiz bitkin yorgun gezersin.
Hem göğüs hastalıkları uzmanı hem de kulak burun boğaz uzmanı seni görsün. Burundan nefes alıp verir hale gelmen lazım. Ayrıca mide de gastrit, reflü, ülser gibi aşınmalar olabilir.
Şeker hastalığım var. Diyet uzmanı her öğün için iki dilim tahıllı ekmek verdi. Beyaz ekmek yenemez mi?
Olsa diyet uzmanın da 'olur' derdi. Beyaz ekmeğin kan şekerini hızlı yükseltme özelliği var. Normal insan için bile olumsuz bir özellik bu. Ayrıca Posa içeren esmer ekmeklerin, (glisemik indeks) kan şekerini yükseltme yeteneği beyaz ekmeğe oranla daha düşüktür.
Üstelik tokluk hissini de artırırark kilo kontrolüne yardım eder. Tam tahıl ekmeği posa, E vitamini, selenyum, demir, magnezyum, çinko ve B vitaminleri gibi besin öğeleri bakımından zengindir.
Kalp yetmezliğim var. Yemeğe tuz da atmıyorum ama ayaklarım yine şişti.
Kalp yetmezliği hastalığında tuz bedende daha fazla suyu hapis eder. Damar içinde fazla su dolaşırsa kalp çabuk yorulur. Hastalık azar.
Doktorun da senin içinde bir su kaynağı yoksa hariçten tuzlu gıda tükettiğini düşünür.
Tuz dökmemek yetmez. Bazı gıdalarda ambalaj tuzları vardır. Tuz dışında et suyu tabletleri, salamura besinler, ketçap, salça, Fast-food, karbonat, hazır çorbalar, soslar, konserveler, salam, sucuk, sosis, krakerler ve kuruyemişler de sodyum tuzu içerir. Bunlardan sakınmazsan doktorun da bu fazla tuzun hesabını sana sorar.
Kilo vermeye başlamak istiyorum. Hareket etmek bana zarar verir mi?
Yanlış yapılan her şey başka yanlışlara neden olur. Fiziksel aktivitenin yağ dokusu ve karın bölgesindeki yağlanmayı azalttığı, diyet yapıldığında görülebilen kas kütle kayıplarını önlediği kesin olarak kabul edilmektedir. Egzersiz tedavisi ile zayıflama ve tekrar ağırlık kazanmanın önlenmesi sağlanmaktadır.
Her gün ortalama 30 dakika yorulmadan terlemeden egzersiz yap.
Obez kişilerde her gün fiziksel olarak aktif olmak amaçlanmaktadır. Alışkın olmadığın hareket ve sporlardan sakın.
Bizim çocuğu 1 yıl önce evlendirdik. Daha çocukları olmadı. Sorunca 'Akşama kadar çalışınca hal kalmıyor' diyor. Bu işler için bir tarif var mı?
Çocuğun evlenmiş. Yani artık aile babası. Her şeyi sormaktan vazgeç. Çocuk olursa zaten haber verirler. Bir de herkes kendi sıkıntısını başkası üstünden sormayı huy edinmiş. Yani sen anladın ne dediğimi. Yine de enerji verecek bir salatada badem, enginar, fındık, havuç, incir, karabiber, kereviz, maydanoz, tere, yeşil ceviz, bulunsun.

Depresyonda cinsel ilişki olmaz

3 yıldır evliyim. Son 2 yıldır yeterince sertleşemiyorum. Eşim ise çocuğumuz olmaz diye çok korkuyor. Bunalımdayım. Bir çare gösterirseniz sevinirim.
Bunalımda sertleşme olmayabilir. Cinsel ilişki o an sadece onu düşünmen gereken bir durumdur. O anda kaygılar, korkular, ya olmazsa fikirleri, borcunalacağın, çek senet- çocuk olmazsa diye düşünürken iş işten geçer. Japonların dediği gibi "Şu an yaptığı iş, en önemli iştir". Yani o an sadece cinsel ilişkine yoğunlaş. Başka şeyler düşünme. 15-20 dakika sonra yine ne istersen onu düşün.
Cinsel ilişki için gerekli sertliği başlatamama, sağlayamama veya devam ettirememe durumuna sertleşme bozukluğu denir. Başka bir deyişle cinsel temas esnasında, cinsel istek duyulmasına karşın, erkek cinsel organının sertleşme bozukluklarına, yeterli veya kesinlikle sertleşmemesine "iktidarsızlık" denir.
İktidarsızlık, cinsel isteksizlik değildir. Erken boşalma veya kısırlıkla karıştırılmamalıdır.
İktidarsız bir erkek orgazm ve baba olabilir.
Evli değilim. Arkadaşım kısırlık nedeniyle sperm testi yaptırırken ben de yaptırdım. Sperm sayısı az çıktı. Ne yapmalıyım?
Ürolojiye muayene ol. En önemli sperm sayısı azalmasının en önemli nedeni "Varikosel" denilen sperm kordon hastalıklarıdır. Tedavi ve takibi şarttır. Ayrıca günlük hayatta plastik bardaklarla sıcak içecekler tüketme, mikrodalga fırınlarda plastik ambalajlı gıdaları ısıtarak yeme, Sebze-meyve-süt-et ve ürünlerinde güvenilir tabi gıda temin edip tüket. Kilo ver. Kimyasal olarak kirli bölgelerde yaşamak, deterjan teması, kanser kemoterapileri de sperm sayısını azaltan durumlardır. Bunları tespit edip gerekeni yap.